Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 3:1Zahodili penaltu, nakonec však Klokani slaví po osmi kolech výhru. Bitvu s Příbramí zlomili v přesilovce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Škerle 1 : 0
34. Bednář 1 : 1
73. Jindřišek 2 : 1
83. Mikuš 3 : 1
Záznam online reportáže

Po pěti měsících se Bohemians 1905 dočkali vítězství v Synot lize, v sobotu porazili v Ďolíčku 3:1 Příbram, která dohrávala 40 minut bez vyloučeného kapitána Zápotočného. V přesilovce nejprve zahodil Jarolím pokutový kop, poté se však trefili Jindřišek a Mikuš.

Foto: Petr Horník, Právo

David Bartek z Bohemians Praha 1905 v soubojis příbramským Alešem Matějů.

Článek

Zelenobílí, ve snaze připsat si po delší době zase tři body a vylepšit si bídnou domácí bilanci, se do soupeře od začátku zakousli, zaslouženě se dočkali vedoucího gólu. Roh Marka Jarolíma doplachtil k Aleši Škerlemu, který v souboji přetlačil Tomáše Hájovského a zblízka zavěsil. Ve 34. minutě mohlo být v Ďolíčku ještě veseleji, Mosquera na zadní tyči ale pálil vedle. Namísto dvoubrankového náskoku to však bylo za 60 vteřin 1:1.

Záložník Martin Zeman parádně uvolnil Romana Bednáře, který špičkou kopačky přehodil brankáře Zdeňka Zlámala. Jednatřicetiletý útočník, který vyrůstal u Botiče, si to vzápětí vyřídil s domácím kotlem, jenž na něj předtím hanlivě pokřikoval. PSST, znamenalo gesto, které vyslal směrem k zelenobílým fanouškům. Bednář dal druhý gól ve druhém duelu za Příbram, kam přišel na hostování ze Sparty.

Jarolím nedal penaltu

Pro Bohemians nakonec mohlo být do přestávky ještě hůř, přímý kop Tomáše Pilíka totiž skončil na tyči! Krátce po změně stran se děly věci. Všechno začal únik Matúše Mikuš, jenž se po sprinterském souboji s hostujícím kapitánem Tomášem Zápotočným v pokutovém území ocitl na zemi.

Verdikt rozhodčího Kolaříka? Penalta, navíc červená karta pro Zápotočného. Míč si vzal Marek Jarolím, ovšem jeho nepříliš umístěnou ránu gólman Marek Boháč vyrazil! Následně před ním zelenobílí vytvořili dva závary, Ďolíček už dvakrát slavil gól, ovšem obrana Středočechů jako zázrakem odolala.

Čtyřicetiminutovou přesilovku ale Klokani přece jen využili. Prsty v ní měl vynikající Mosquera. Patičkou u postranní čáry nasadil jesle Bednářovi, po jeho průniku se míč dostal na hranici šestnáctky k Josefu Jindřiškovi, jehož dělovku zastavila až síť. Pro kapitána Pražanů to byl už šestý gól v sezóně, poprvé se však trefil ze hry (4 branky z penalt a jedna z přímého kopu). A když se v 83. minutě prosadil i slovenský útočník Mikuš, bylo o výhře Klokanů definitivně rozhodnuto.

19. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 3:1 (1:1)
Branky: 12. Škerle, 73. Jindřišek, 83. Mikuš - 34. Bednář. Rozhodčí: L. Kovařík - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Šírl - Zeman. ČK: 50. Zápotočný (Příbram). Diváci: 4472.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Gajič, Šírl - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera (90. Havel) - M. Jarolím (68. Bratanovič) - Mikuš (90.+2 Žaloudek). Trenér: Pivarník.
Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Pilík (90.+1 Tregler), Hnaníček, Fillo, Krameš (78. Moulis), Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama

Související témata: