Hlavní obsah

Disciplinárka začala řízení se Spartou kvůli fanouškům v Ostravě

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR po prostudování dokumentů zahájila řízení s pražskou Spartou kvůli chování části jejích fanoušků po zápase 18. kola Synot ligy v Ostravě. Domácí Baník se bude zpovídat kvůli pořadatelské službě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Příjezd fanoušků pražské Sparty na ligové utkání s ostravským Baníkem

Článek

Policie po rizikovém duelu mezi Ostravou a Spartou zajistila 54 lidí. Příznivci hostů napadli při odchodu ze sektoru po utkání pořadatele, z nichž jeden skončil po zásahu slzným plynem do obličeje v nemocnici. Chuligáni zcela zdemolovali záchody, poničili elektrický rozvaděč, ploty a napáchali celkovou škodu ve výši 30 tisíc korun. Následně od slezského klubu dostali pětiletý zákaz vstupu na domácí zápasy Baníku.

Disciplinárka také zahájila řízení s Brnem a Ostravou kvůli incidentům ve vzájemném duelu 19. kola. S domácí Zbrojovkou kvůli pořadatelské službě a s Baníkem kvůli chování jeho fanoušků. Komise naopak s ohledem na menší vážnost přestupku upustila od potrestání pražské Slavie za chování jejích příznivců v zápase s Teplicemi.

Vyloučení hráči Tomáš Zápotočný z Příbrami a Ruslan Mingazov z Jablonce si nezahrají jedno soutěžní utkání stejně mladoboleslavský Lukáš Magera, sparťané Jakub Brabec, Costa Nhamoinesu, teplický Michael Lüftner a duo z Dukly Praha Michal Jeřábek a Jakub Považanec, kteří pykají za čtyři žluté karty. Teplický Admir Ljevakovič bude po osmi napomínáních nuceně odpočívat dvě kola.

V druhé lize čeká jednozápasový trest za vyloučení vlašimského Martina Nového a za čtyři žluté karty varnsdorfské Jiřího Schuberta s Petrem Zierisem, třineckého Michaela Hupku, sokolovského Vojtěcha Machka a znojemského Davida Ledeckého.

Reklama

Související témata: