Hlavní obsah

Křivda, trval na svém kouč Dukly Kozel po gólu z penalty v závěru. Vůle a morálka, oponoval Koubek

Třásli se, což plzeňští fotbalisté nepopírali. Ještě v poslední minutě jejich duelu na pražské Julisce se zdálo, že sobotní ztráta Sparty v Jablonci bude ztrátou relativní. Penalta však hostující Viktorii vysvobodila. Druhá, kterou sudí Jílek proti Dukle nařídil, a kterou Kolář proměnil, čímž nasměroval svůj tým k výhře i první části trháku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během zápasu s Plzní.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to o vůli a morálce. Šli jsme prostě za vítězstvím až do konce," ulevilo se plzeňskému trenérovi Miroslavu Koubkovi.

Ta ruka byla nastřelená, byl si jistý Kozel

„O štěstí a hlavně sporné penaltě, která se pískat neměla," oponoval domácí kouč Luboš Kozel, v němž se usídlil pocit neskonalé křivdy.

„Ze zbytečné a nezasloužené penalty. Pokud ji sudí v devadesáté minutě nařídí, musí o ní být stoprocentně přesvědčený," nemohl se ani po prostudování videa zbavit dojmu, že Jílek jeho mužstvu ublížil.

„Karavajev měl ruku před sebou a balón mu ji nastřelil. A kdyby ho střela netrefila, letěla by pět metrů vedle," trval při glosování inkriminované situace na svém.

Na výsledku a prohře své Dukly tím samozřejmě nic nezměnil. Plzeň si sice stejně jako před dvěma týdny v Hradci Králové zase užila nervy, gólovou přestřelku však vyhrála a tři body z Julisky odvezla.

Hrajeme na větší riziko, vysvětloval Koubek

„První díl anglického týdne jsme zvládli, což pro nás bylo po chřipkové epidemii hodně důležité," liboval si Koubek, i když přiznával, že si jeho svěřenci zápas zbytečně zkomplikovali, a proto se na výhru moc a moc nadřeli.

„Stejně jako před dvěma týdny. V Hradci jsme rovněž vedli a nechali domácí vyrovnat. Dopouštíme se prostě chyb, jichž jsme na podzim tolik nedělali. Ale na druhou stranu střílíme víc gólů," rozebíral plzeňský kouč jarní vystoupení svých svěřenců na cizích hřištích.

„Všechno je to tím, že hrajeme na větší riziko než na podzim. Pracovali jsme na vysunutém presinku, ale ukazuje se, že ho zatím nemáme ještě stoprocentně zvládnutý. Proto chyby, proto inkasované góly," přiznal Koubek, aby jedním dechem dodal: „Dvakrát jsme ale zápasy doslova dorvali, takže morálku a vítěznou vůli svých hráčů musím vyzvednout."

Že by ale snad jeho tým nasadil po tříbodovém importu z Julisky k trháku, o tom nechtěl mluvit ani on, ani jeho svěřenci.

Limberský se k vlastenci přiznal

„Zatím máme na Spartu k dobru jen dva body. O tři další budeme teprve hrát," poznamenával David Limberský, jenž se po přestávce postaral vlastencem o zdramatizování partie na Juslice. Bergrův trestný kop totiž srazil za Kozáčikova záda a dopomohl tak Dukle k vyrovnání. „Vlastenec to byl. Šel jsem do souboje a balón tečoval," nepopíral.

Druhá penalta nařízená v poslední minutě však jeho nešťastný úlet odčinila a Plzni výhru zachránila. „Už na konci první půle mohl sudí jednu pískat. Po zákroku na mě stoprocentně," připomínal úspěšný exekutor Daniel Kolář, že u dvou pokutových kopů proti Dukle zůstat nemuselo a že je tudíž zbytečné plzeňskou výhru zpochybňovat.

„Všechna tvrzení hráčům dělím dvěma. Ale Kolářovi věřím, protože on je velký charakter," připomínal trenér Viktorie, že jeho tým šel za vítězstvím tvrdě, a proto si tři body zasloužil.

„A stejně tvrdě a s podobnou pokorou budeme muset jít do středeční dohrávky se Slavií a následného utkání s Libercem. Teprve pokud je zvládneme, budeme si moci říci, že náš náskok je pěkný."

„Pěkný, ale zatím nic neznamenající, protože sami pociťujeme, jak soutěž je a bude strašně vyrovnaná," podotýkal Limberský. „A to přesto, že už teď bereme každý zápas jako malé ligové finále," připomínal penaltový exekutor Kolář.

Reklama

Související témata: