Hlavní obsah

Hradečtí slavili vítězný gól s dresem Haliloviče, který leží v nemocnici. Výhra je pro tebe, vzkázali mu

Hradec Králové

Naskočil si na nadýchaný centr Davida Štípka a hlavou rozhodl důležitý duel s Bohemians 1905, po němž Hradec Králové opustil sestupové příčky. Vzápětí útočník David Vaněček se všemi spoluhráči pádil k domácímu kotli, odkud přilétl dres s číslem 26. Ten patří záložníkovi Emiru Halilovičovi, který je hospitalizovaný v nemocnici s podezřením na plicní hypertenzi. Tým jej tímto gestem chtěl potěšit a dodat mu sílu k uzdravení.

Foto: Profimedia.cz

Emir Halilovič je v nemocnici. Jemu věnovali hráči Hradce vítězství nad Bohemians.

Článek

„Emir leží v nemocnici, je u něj podezření na plicní hypertenzi, v pondělí podstoupí další vyšetření. Věříme, že vše se v dobré obrátí. Protože nebyl s námi, na taktické přípravě před utkáním jsme se domluvili, že případný gól oslavíme s jeho dresem," řekl Sport.cz jeden z trenérů Hradce Bohuslav Pilný. Plicní hypertenze je abnormální vzestup krevního tlaku v plicních, která vzniká při řadě srdečních i mimosrdečních onemocnění, nutná je včasná diagnostika. Halilovič má údajně solidní šanci na plné uzdravení.

„Hráli jsme za Emira, jsme rádi, že jsme to zvládli. Domluvili jsme se s fanoušky, že nám v případě vstřelené branky jeho dres hodí z hlediště," uvedl autor vítězné trefy David Vaněček. „Emir má potíže, tohle vítězství je pro něj. Věříme, že se z toho dostane," doplnil brankář Tomáš Koubek.

Hradec na jaře chytil druhý dech, ve čtyřech kolech získal sedm bodů (prohrál pouze s Plzní), výhrou nad Klokany pod sebe dostal Liberec i České Budějovice. „Pro nás to byl hodně důležitý zápas, jsme šťastní, že jsme ho zvládli. Vrátili jsme se do boje o záchranu," radoval se druhý z trenérského dua Róbert Barborík. Jeho svěřenci procitli po zahozené penaltě hostujícího kapitána Josefa Jindřiška po půlhodině hry, s příchodem druhého útočníka Vaněčka začali hosty přehrávat. Po přestávce z mnoha šancí jednou udeřili, což jim vyneslo tři body.

„Klíčovým momentem pro vývoj zápasu byla neproměněná penalta, která nás trošku srazila dolů, domácím naopak narostla křídla," posteskl si kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník. V podání zelenobílých to byl už třetí zahozený pokutový kop v řadě. „Něco asi musíme udělat, vždyť penalty jsou klíčové momenty. Jindřišek i Jarolím, který nedal posledně s Příbrami, je přitom kopat umějí," dodal Pivarník.

Reklama

Související témata: