Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 2:2Slovácko prolomilo střelecký půst, Teplice ale v předehrávce neporazilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Hora 0 : 1
62. Valenta 1 : 1
74. Krob (penalta) 1 : 2
87. Kalouda (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po dlouhých 320 minutách se fotbalisté Slovácka radovali v Synot lize ze vstřelení gólu, v předehrávce 23. kola s Teplicemi ale vítězství neslavili. Remízu 2:2 jim tři minuty před koncem zachránil střídající Luboš Kalouda, který proměnil penaltu. Svěřenci trenéra Svatopluka Habance přerušili sérii pěti domácích porážek v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Slovácka Luboš Kalouda (vpředu) proměňuje penaltu v předehrávce 23. kola Synot ligy s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slovácka bodovali před vlastním publikem naposledy v září a ve snaze ukončit šňůru porážek měli od počátku výraznou územní převahu. Opět se jim ale nedařilo v koncovce. Hned ve 3. minutě se dostal k zakončení Došek, jeho střelu však brankář Grigar vyrazil. Většinu střel domácích hráčů při trvalém tlaku pak zblokovali tepličtí zadáci, vážněji zahrozil ve 21. minutě tvrdou ranou z hranice trestného území Šimko, další gólovou šanci neproměnil Diviš.

Tepličtí vyráželi z obrany k ojedinělým brejkům a po půlhodině hry jen se štěstím hlavičku Vůcha vyrazil brankář Heča. Ve 36. minutě nechali zadáci Slovácka projít Horu, který únik zakončil přesnou střelou levačkou k tyči.

Stejný scénář měl i druhý poločas. Domácí se zoufale snažili překonat obranu soupeře. Dlouhé nakopávané míče na útočníka Doška, kterého pozorně střežili stopeři Lüftner a Jablonský, ale postrádaly efektivitu. Centrované míče po křídlech i přízemní přihrávky stačili tepličtí obránci včas odkopnout, nebo končily v Grigarově náruči.

Kalouda srovnal v závěru z penalty

Střelecké trápení ukončil až v 62. minutě Valenta. Po faulu na Doška trefou z trestného kopu ukončil 320 minut dlouhé čekání Slovácka na branku. Z vyrovnání se ale Slovácko dlouho neradovalo. V 74. minutě srazil Trávník pronikajícího Vůcha a pokutový kop bezpečně proměnil Krob.

O dělbě bodů ale rozhodla další penalta. V 85. minutě Takács fauloval ve vápně pronikajícího Valentu, teplický záložník byl navíc vyloučen a remízu zařídil střídající Kalouda. Slovácko ještě vystupňovalo tlak, ale strhnout vítězství na svou stranu už domácí nedokázali. Mezi pátými Teplicemi a sedmým Slováckem tak zůstal čtyřbodový rozdíl.

Synot liga, předehrávka 23. kola:
1. FC Slovácko - FK Teplice 2:2
Branky: 62. Valenta, 87. Kalouda z pen. - 36. Hora, 74. Krob z pen. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Vaňkát. ŽK: Košút, Kuncl, Trávník - Lüftner, Krob, Jablonský, Potočný, Salami. ČK: 86. Takács. Diváci: 3495.
Slovácko: Heča - Kuncl, Mezlík (59. T. Rada), Košút, Šimko (84. Hlúpik) - Šumulikoski - Diviš, Trávník (76. Kalouda), Valenta, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Takács - Hora, Vachoušek, Vůch - Salami (84. Kapolongo), Potočný. Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: