Hlavní obsah

Plzeň zbrojí na Slavii, o pětibodový trhák se pokusí ve vyprodaném kotli

Všechno jim hraje do karet. Zatímco konkurenční Sparta na hřištích soupeřů ztrácí, fotbalisté Plzně venku dvakrát za sebou těsně vyhráli. Pokud tedy ve středeční dohrávce doma porazí Slavii, povedou ligovou tabulku již o pět bodů. Viktoria se navíc může spolehnout na podporu vyprodaného domácího stadiónu. Zápas 19. kola Plzeň - Slavia se hraje ve středu od 18:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ondřej Vaněk (vlevo) a František Rajtoral se radují z vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

Ani odklad vynucený hromadným onemocněním plzeňských fotbalistů zájmu o atraktivní duel neuškodil. Plzeň již v úterý dopoledne ohlásila: Vyprodáno!

„Celkem se vrátilo zhruba 200 vstupenek od diváků, kterým nevyhovoval nově stanovený středeční termín. Poslední lístky z této kvóty zmizely z klubového obchodu krátce před jedenáctou dopolední," potvrzuje tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

„Domácí sektory budou naplno zaplněny, velký zájem o vstupenky hlásí také hosté z Edenu. Těšit se tak můžeme na návštěvu přesahující jedenáct tisíc fanoušků," dodává mluvčí.

Potřebují potvrdit zlaté body

Vedoucí tým se natrápil jak v Hradci Králové, tak na Dukle. Oba zápasy však nakonec zlomil ve svůj prospěch a vyhrál je shodným skóre 3:2.

„Dvě výhry venku jsou skvělé, ale teď je musíme potvrdit doma se Slavií a také v neděli s Libercem. Pak to budou zlaté body," poukazuje mladý stoper Jan Baránek.

Vzhledem k sobotní remíze Sparty v Jablonci mohou jít viktoriáni do trháku, po němž by měli režii bitvy o titul už čistě ve svých rukou.

„Zápasů do konce soutěže je ještě hodně, ale pětibodový náskok by byl určitě psychickou výhodou. Morálně jsme hodně silní, máme tady samé zkušené hráče. A chceme titul," ujišťuje záložník Ondřej Vaněk.

Podzimní duel vyhráli sešívaní

Sešívaným mají viktoriáni co vracet. V podzimním vzájemném duelu v Edenu zvítězila Slavia 1:0, což je pro Plzeň jedna z pouhých dvou porážek v tabulce.

„Slavia se teď rozjela. Hraje hezký fotbal a bude chtít odčinit poslední porážku s Mladou Boleslaví, takže nesmíme nic podcenit," upozorňuje exslávista Vaněk.

Velkou zbraní červenobílých je nejlepší ligový střelec Milan Škoda. „Pokud bychom se na něj zaměřili, tak nám dá gól někdo jiný... Musíme hrát kompaktně," nabádá Vaněk.

Jak dopadne dohrávka mezi Plzní a Slavií?
Zvítězí Plzeň
61 %
Zápas skončí remízou
9,4 %
Zvítězí Slavia
29,6 %
Celkem hlasovalo 7417 čtenářů.

Reklama

Související témata: