Hlavní obsah

Další porážka by byla hodně nespravedlivá, domníval se kouč Slovácka

Po 320 minutách konečně vstřelili v prvoligovém utkání gól a přerušili šňůru pěti domácích porážek v řadě. Fotbalisté Slovácka v předehrávce 23. kola nejvyšší soutěže dokázali dvakrát srovnat vedení Teplic a po remíze 2:2 si připsali čtvrtý jarní bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Slovácka Luboš Kalouda (vpředu) proměňuje penaltu v předehrávce 23. kola Synot ligy s Teplicemi.

Článek

„Bylo to vzrušující utkání, které se muselo divákům líbit. Místy doslova bralo dech. Herně jsme byli lepší než Teplice, avšak v koncovce se pořád trápíme," mrzelo trenéra Slovácka Svatopluka Habance. „Byli jsme blízko další prohře, ale tentokrát by byla hodně nespravedlivá. Cením si, že kluci bojovali až do konce a zaslouženě jsme v závěru vyrovnali. Teď musíme dobře zregenerovat a pečlivě se připravit na sobotní střetnutí s Budějovicemi, které bude pro nás ještě důležitější," plánoval Habanec okamžitě.

Záložník Slovácka Jiří Valenta tvrdil, že si jeho celek zasloužil zvítězit. „Vždyť jsme si vypracovali spoustu šancí. Jenže vzhledem k průběhu střetnutí musíme být rádi, že jsme urvali aspoň plichtu. Určitě jsme ale odehráli nejlepší utkání jara. Když podobný výkon zopakujeme i proti Budějovicím, měli bychom bodovat naplno," byl si jistý autor vyrovnávací branky Slovácka na 1:1.

Teplický kouč Petr Rada přiznal, že jeho mužstvo cestovalo do Uherského Hradiště s obavami. „Věděli jsme, že Slovácko už potřebuje zabrat. Chtěli jsme vyhrát, ale i s plusovým bodem zvenku musíme být spokojeni. Chválím všechny hráče za příkladné nasazení, snad jsme dali zapomenout na mizerný výkon proti Brnu," řekl Rada.

Teplický brankář Tomáš Grigar připustil, že na něj šlo nezvykle mnoho střel. „Zachytal jsem si skoro jako na tréninku. Slovácko na nás nastoupilo zostra a my jsme zpočátku vůbec nepodrželi balón. Urostlý Došek nám dělal velké problémy. Přesto jsme měli k vítězství blízko," posteskl si. Grigar prý chtěl původně při Kaloudově penaltě tři minuty před koncem skákat doprava. „Na poslední chvíli jsem chybně své rozhodnutí změnil. Samozřejmě ale není nikde psáno, že bych ji chytil, i kdybych směr kopu vystihl správně," přemítal.

Reklama

Související témata: