Hlavní obsah

V Boleslavi Sivriče nechtějí, a pak se ho bojí? Kravina, čertí se kouč Baníku

Ostrava

Bez dvou hráčů základní sestavy vyběhnou v pátek večer na trávník aktuálně čtvrtého celku Synot ligy Mladé Boleslavi fotbalisté ostravského Baníku. Kvůli čtvrté žluté kartě v utkání s Libercem nebude hrát stoper Michal Frydrych, do zápasu nesmí zasáhnout ani ofenzivní záložník Matej Sivrič.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Matěj Sivrič (vpravo) z Baníku Ostrava a liberecký útočník Marek Bakoš.

Článek

Ten v Ostravě hostuje právě z Mladé Boleslavi a podle dohody klubů nesmí ve vzájemných utkáních hrát.

„Těmhle dohodám popravdě nerozumím. Nejprve hráče v klubu nechtějí a pak se ho bojí? Ať mi to lidé prominou, ale je to kravina," čertil se kouč Baníku Petr Frňka. Šanci hrát od začátku tak v Mladé Boleslavi možná dostane poprvé Slovák Patrik Mišák. „Je to jedna z variant. Kdyby Patrik neměl v minulém týdnu zdravotní problém a mohl trénovat, asi by nastoupil už proti Liberci," přiblížil Frňka.

Mnohem těžší podle něj bude ovšem nahradit stopera Frydrycha, který v letošní sezóně nevynechal jedinou minutu. Nezáviděníhodný úkol svěří trenér Filipu Kašovi, který si tak odbude jarní premiéru. „Máme jenom jednu variantu, každá jiná je děravá," prohlásil Frňka „Není to ale oslabení. Filip musí naskočit a pomoct mančaftu dobrým výkonem," dodal Frňka.

Těžký ligový dvojboj

Ostravu čeká v příštích dvou kolech těžká šichta. Po pátečním utkání v Mladé Boleslavi přivítá na Velikonoční neděli žhavého adepta na ligový titul - Viktorii Plzeň. Pro Baník, který ve čtyřech jarních utkáních získal pouhé tři body za tři remízy, nic jednoduchého.

„Je to těžký dvojboj, ale takto je to nalosované a nemá smysl si říkat, že to je složité. Utkání proti Liberci jsme odehráli v ofenzívě velmi dobře, když k tomu přidáme efektivitu v zakončení, jsem přesvědčený, že v Mladé Boleslavi můžeme vyhrát," řekl Frňka.

Tři body za výhru by už Ostrava nutně potřebovala. Čeká na ně už sedm zápasů. „Vnímáme to, bodů máme málo. Pro mě je ale klíčovým parametrem výkon. Do každého zápasu jdeme vyhrát, ale výsledek by měl stát na výkonu. V tomto směru jsme se už posunuli k tomu, jak bychom chtěli hrát. Mám v sobě jediné zklamání, a to je zápas v Brně. Jinak ne. A to, že to zatím není za tři body, to je prostě fotbal," popsal Frňka.

Reklama

Související témata: