Hlavní obsah

Fotbalisty Brna posílí Slovák Kopúnek, účastník MS v roce 2010

Fotbalisté Brna získali výraznou posilu do středu pole. Záložní řadu Zbrojovky vyztuží bývalý slovenský reprezentant Kamil Kopúnek, který startoval na světovém šampionátu v roce 2010 a vstřelil postupový gól v zápase s Itálií.

Foto: fczbrno.cz

Kamil Kopúnek pomůže fotbalistům Brna ve zbytku letošní sezóny.

Článek

Třicetiletý hráč bude v Brně hostovat do konce sezóny poté, co ukončil působení v Maďarsku. Nadcházející víkendový ligový duel s pražskou Slavií ještě nestihne, k dispozici bude Zbrojovce za týden v přípravném utkání se Slovanem Bratislava.

"Kamil koncem února ukončil smlouvu v Maďarsku, zaregistrovat jej můžeme, jakmile uplyne třicetidenní reamaterizační lhůta. K tomu dojde příští týden," řekl na brněnském webu sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

"Hlavním cílem je další zkvalitnění zálohy a rozšíření kádru o zkušeného hráče se schopností organizovat hru. Kamil měl několik nabídek ze Slovenska, nakonec ale dal přednost české nejvyšší soutěži," dodal Kudela.

"Zbrojovka mě kontaktovala začátkem týdne a domluvili jsme se rychle. Klub mi pomůže, já pomůžu klubu a v létě se rozhodneme, co dál," doplnil Kopúnek.

Na kontě má 17 startů za slovenskou reprezentaci a dva vstřelené góly. Ten nejslavnější dal v posledním zápase základní skupiny na světovém šampionátu v roce 2010 proti Itálii (3:2), v němž zaznamenal vítěznou trefu a pomohl tím k postupu. Zasáhl i do následného osmifinále.

Reklama

Související témata: