Hlavní obsah

Brno - Slavia 3:0Zbrojovka prodloužila úspěšnou sérii výhrou nad Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Pašek 1 : 0
65. Čtvrtníček 2 : 0
89. Sýkora 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna porazili v 21. kole první ligy Slavii Praha 3:0. Zbrojovka už počtvrté za sebou bodovala a posunula se do horní poloviny tabulky na osmé místo. O svém vítězství rozhodla až po změně stran góly Davida Paška, Josefa Čtvrtníčka a Jana Sýkory. Slavia naopak potřetí za sebou prohrála a klesla na dvanáctou příčku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Obránce Slavie Jan Mikula (vlevo) a obránce Brna Jakub Jugas.

Článek

V sestavě Zbrojovky kromě nemocného Zavadila chyběl i zraněný útočník Moukanza, kterého nahradil na hrotu Čtvrtníček. V chladném počasí v prvním poločase fotbal mnoho krásy nepobral. Ani jeden tým se nedostal k přesné střele na branku, akce končily převážně už před hranicí pokutového území.

Slavia hrála hodně opatrně, navíc ztratila po 25 minutách na své útočné údernosti, neboť kvůli zranění opustil hrací plochu nejlepší ligový střelec a kandidát na dodatečnou reprezentační pozvánku Milan Škoda. Z mírné územní převahy Zbrojovka mnoho nevytěžila. Zahrozila pouze ve 35. minutě, kdy Sýkorova střela těsně minula branku.

Po změně stran Brňané zvýšili své úsilí a z tlaku se jim podařilo vstřelit v 51. minutě branku. Sýkora prošel po pravé straně a přes Zoubeleho se dostal míč až k Paškovi. Jeho střelu ještě přizvedl stoper Slavie Bílek a brankář Berkovec už nestačil na změnu směru míče reagovat.

Hosté po inkasovaném gólu otevřeli hru, jejich útočná snaha ale končila na nepřesných přihrávkách. Domácí se naopak dostávali oproti prvnímu poločasu mnohem častěji k zakončení. V 65. minutě našel Malík kolmou přihrávkou nabíhajícího Čtvrtníčka, který přesnou střelou k tyči přidal druhou branku.

Brňané hráli dál aktivně a hostující brankář Berkovec musel zasahovat proti střelám Malíka a Zoubeleho. Minutu před koncem už jej ovšem překonal Sýkora a stvrdil jasnou výhru Zbrojovky. Ta v posledních čtyřech vzájemných ligových zápasech se Slavií neprohrála a získala v nich deset bodů.

21. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slavia Praha 3:0 (0:0)
Branky: 51. Pašek, 65. Čtvrtníček, 89. Sýkora. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hock. ŽK: Hyčka - Bílek, Kenija. Diváci: 5318.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Malík (77. Slančík), R. Buchta - Pašek, Zoubele (81. Hyčka), Sýkora - Čtvrtníček (70. Markovič). Trenér: Kotal.
Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Fialka, Tamás - Deli, R. Hrubý (58. Piták) - Prošek (72. Boudjemaa), Kenija, Zmrhal - Milan Škoda (27. Diop). Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: