Hlavní obsah

Slávisté si oddechli, kanonýr Škoda bude brzy v pořádku

Aktualizováno

Zatrnulo jim pořádně. Sotva má fotbalová Slavia nejlepšího střelce domácí ligy, už by o něj měla přijít!? Po důkladném vyšetření si ovšem v Edenu oddechli. Zranění útočníka Milana Škody z nedělního zápasu v Brně není vážné. Autor třinácti gólů v sezóně sice přišel o nominaci do národního týmu, po zhruba třech dnech klidu by se však měl znovu zapojit do tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný slávistický útočník Milan Škoda se nominace zatím nedočkal...

Článek

Obránce Schuster se s ním nepáral a zákrokem zezadu ho poslal k zemi. Brněnský stoper sice nedostal ani žlutou kartu, jenže Milan Škoda dohrál. Vedoucí muž tabulky střelců šel již v 28. minutě ze hřiště a jeho tým nakonec Zbrojovce hladce podlehl 0:3.

„Milan dostal ránu po odehrání míče a má krevní výron v patě. Jak to bude dál, se uvidí po vyšetření," kabonil se trenér Miroslav Beránek.

Škodovi delší absence nehrozí, Slavia v pondělí odpoledne oznámila, že její elitní útočník se v průběhu týdne vrátí do tréninku.

Nominace se vyřešila sama

Schuster každopádně připravil Škodu o reálnou možnost nominace do národního týmu. Kouč Vrba do nedělního večera čekal, aby pro kvalifikační duel s Lotyšskem a přátelský zápas na Slovensku dodatečně ukázal na dva hráče z trojlístku Tomáš Necid, Václav Kadlec a Milan Škoda.

Najednou měl snadnou volbu, povolal Necida s Kadlecem.

„Dodatečná nominace se zápasem v Brně vlastně vyřešila. Ve fotbale to někdy tak chodí, že se věci vyřeší samy," poukázal Pavel Vrba na pondělním srazu, že Škoda byl do poslední chvíle ve hře.

Šance na nároďák však šutérovi červenobílých stále kyne. V utkání na Slovensku (příští týden 31. března) chce dát Vrba šanci řadě hráčů z domácí ligy - a tou dobou by již Škoda mohl být fit.

Reklama

Související témata: