Hlavní obsah

Kadeřábek chce stihnout derby, nejdřív ale Sparta musí zvládnout Hradec

Praha

Zápasy následující po reprezentačních přestávkách jsou pro ně vždy ošidné. Fotbalisté Sparty se sešli kompletní až ve středu a v sobotu odpoledne je čeká duel v Hradci Králové. „Už jsme si zvykli. Sparta se chce prezentovat nejen doma, ale i v Evropě. Jsme rádi, že hráče v reprezentacích máme,“ ujišťuje v klubové televizi asistent trenéra Václav Jílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek oslavuje gól v utkání proti Dukle, v němž se zranil.

Článek

Již za týden přivítají na Letné v derby Slavii. Možná i s reprezentantem Pavlem Kadeřábkem, který dře v posilovně. Až ostrý trénink ovšem ukáže, jak na tom po zranění kolena je. Podle nejsmělejších odhadů by derby stihnout mohl.

Nejprve se však Sparta musí vypořádat s Hradcem Králové, který na svém hřišti zle prohnal i vedoucí Plzeň.

„Viděl jsem soupeře ve třech zápasech, z toho ve dvou naživo. Čeká nás velmi těžký zápas. Plzeň to v Hradci neměla vůbec snadné a rozhodla až v závěru. Takže abychom tam uspěli, bude potřeba nejen fotbalovost, ale i dobrý přístup všech hráčů z pohledu bojovnosti a agresivity," zdůrazňuje asistent trenéra Václav Jílek.

„Na srazu jedenadvacítky jsem se bavil s brankářem Tomášem Koubkem. Hradec je velkým překvapením jara, posbíral už spoustu bodů. Začali se zachraňovat a jejich hra tomu odpovídá. Čeká nás těžké utkání," přidává se stoper Jakub Brabec.

Duel 22. ligového kola Hradec Králové - Sparta začíná v 14:30. Přímý přenos vysílá Slovak Sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama