Hlavní obsah

Připadal jsem si jako v Indii, řekl Štohanzl po debaklu Boleslavi v Teplicích

Josef PešoutSport.czPrávo

Vystoupení čtvrtého celku na půdě pátého týmu prvoligové tabulky? Místo očekávaného vyrovnaného souboje nevídané selhání fotbalistů Mladé Boleslavi. V Teplicích padli 0:5. Hotovo bylo prakticky po třiceti minutách, kdy v boleslavské síti skončily tři góly. A další dva Středočeši inkasovali po přestávce.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost teplických hráčů po vstřeleném gólu, zleva Jan Krob, Admir Ljevakovič, Ivo Táborský, při kanonádě proti Mladé Boleslavi.

Článek

„Teplice nás předčily ve všech činnostech. První dvě branky jsme dostali přes střed obrany, třetí přišla po dobře zahrané standardní situaci soupeře. A v podstatě bylo po zápase," shrnul propadák trenér poražených Karel Jarolím. Připustil, že přece jen se vyskytla jiskřička naděje na lepší výsledek.

„ Mohli jsme sice zkorigovat aspoň na 1:3 při jedné šanci, jenže Tepličtí nám to ani neumožnili. Kdybychom hráli dvě hodiny nebo celý den, asi bychom stejně nic nedokázali. Všechno bylo z naší strany obráceně," uznal Jarolím. Debakl jej hodně mrzel. „Chtěli jsme zápas dohrát, aby to neskončilo ostudou. To se nepodařilo. Dostali jsme pěknou nadílku. Možná se na nás podepsal i středeční pohár na Slovácku a dlouhá cesta z Uherského Hradiště, ale nemá cenu se vymlouvat," zachoval si Jarolím rozvahu.

Nejsme Barcelona

Záložník Jan Štohanzl se v zimě vrátil do Boleslavi z působení v indické lize. „A na tu Indii jsem si vzpomněl i při zápase v Teplicích. Tam se také dějí takové věci, že padají naprosto jednoduché góly. Tepličtí kopli balón za naše stopery a přišly taktické chyby, které se nemohou stávat v první lize," tvrdil středopolař. Výpadek nechápal.

„To nikdo z nás nečekal. Jeli jsme do Teplic s tím, že chceme uspět a ne že dostaneme pět gólů, které nás srazily. Nejsme Barcelona, abychom něco vymýšleli. Domácí hráli to, co potřebovali. Hru si nekomplikovali a trestali naše kiksy. Jsme sice čtvrtí se slušným náskokem právě před Teplicemi, ale pokud k tomu takhle přistoupíme i dál, budeme to mít s klidným uhájením pohárové příčky těžké," přemítal záložník Středočechů.

Ale nad tím, že by jeho tým příležitost k pohárovému umístění přece jen promarnil, nechtěl polemizovat. „Doufám, že tahle situace nenastane. Tepličtí sice mají po nynější výhře 5:0 a podzimní porážce v Boleslavi 0:3 lepší vzájemnou bilanci s námi, ale věřím, že nebude na konci bodová shoda a uhrajeme si to větším počtem bodů," poznamenal Štohanzl.

Boleslavské nejvíc trápil teplický ofenzivní hráč Franci Litsingi, který vstřelil dva góly a byl i u dalších vydařených akcí domácích. „ Litsingi nebrání. Jenom čekal, až ztratíme míč a spoluhráči mu ho posílali do volných prostorů. Vždycky ho našli. A jelikož je Litsingi technicky vybavený, neměl problém převzít balón a jít s ním dopředu," vystihl Štohanzl přednosti protivníka, jenž stál u zrodu nečekaného výsledku.

Reklama

Související témata: