Hlavní obsah

Liberec unikl ze sestupových vod. Musíme uspět i v Boleslavi, velí brankář Hroššo

Josef PešoutSport.czPrávo

Klíčovou postavou každého celku bojujícího o záchranu v první fotbalové lize bývá zpravidla brankář. Ve Slovanu Liberec, který po výhře nad Brnem opustil sestupovou příčku a 'vyšvihl' se poprvé na jaře na čtrnácté místo v tabulce, je momentální jedničkou na tomto postu Lukáš Hroššo. Odchytal poslední tři ligové zápasy a věří, že výkonnost mužstva bude mít stoupající tendenci. „Chceme bodovat i příště v Mladé Boleslavi,“ vyjádřil Hroššo jasné záměry Slovanu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Lukáš Hroššo v akci.

Článek

Uvědomujete si důležitost svojí brankářské role v jarní sezóně?

O výsledcích rozhoduje celý tým, nejen gólman. Ale je pokaždé pozitivní, když brankář mužstvo podrží a v nejlepším případě nedostane gól. Pak nemůžete prohrát. Jsem rád, že jsem uhájil čisté konto proti Brnu. Myslím, že naše obranná hra měla potřebné ligové parametry.

Jak si ceníte vychytané nuly v zápase, po němž jste unikli ze dna tabulky?

Jelikož jsme v předešlých jarních kolech inkasovali hodně branek a dělali jsme hrozné chyby, potřebovali jsme nutně tři body. Je to vzpruha a impuls pro celý tým za bojovnost a obětavost.

Liberecká obrana často měnila svoje složení. Je těžké rychle si zvykat v brance na různé podoby defenzivní linie?

Je pravda, že se vzadu vystřídala za poslední dobu spousta hráčů. Neměli jsme stabilizovanou sestavu kvůli tomu, že někteří kluci vypadli kvůli kartám, do toho přišla i zranění. Takovou situaci si vynutily okolnosti. A jako hráči se s tím musíme vyrovnat. Není čas na sehrání a rozehrávání. Ten, kdo nastoupí, chce podat stoprocentní výkon. Od toho jsme tady a hrajeme za Liberec.

S kým momentálně tvoříte brankářský tým v libereckém kádru?

Jsme tři gólmani na soupisce mužstva. Ondra Kolář je ale bohužel v současnosti zraněný, takže jsme zůstali dva. Tím druhým je Patrik Lukáč, můj slovenský krajan. Věřím, že to zvládneme.

Můžete porovnat, jestli je velký rozdíl být na šestnáctém nebo čtrnáctém místě tabulky?

Samozřejmě je pozice nad sestupovou hranicí lepší (mírný úsměv). Sráželo nás, že jsme nevyhrávali. Máme velké množství remíz a těžko jsme se odpoutávali z úplného spodku tabulky. Chceme minulý tříbodový zisk potvrdit v sobotu v Mladé Boleslavi. Byli bychom rádi i za bod. Bude to ale asi náročné, protože Boleslav hodlá odčinit svůj debakl 0:5 z Teplic. A půjde do utkání s velkým nasazením.

Reklama

Související témata: