Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:1Mahmutovič řádil, Plzeň nasázela Brnu čtyřku a znovu se vzdálila Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mahmutovič 1 : 0
24. Mahmutovič 2 : 0
54. Kovařík 3 : 0
71. Hořava 4 : 0
76. Markovič 4 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

V jednoznačnou partii proměnila Plzeň nedělní duel 23. kola Synot ligy s Brnem, které porazila 4:1. Zápas měla pod kontrolou, ve 24. minutě už vedla o dva góly, které obstaral Aidin Mahmutovič. Po přestávce domácí přidali další dvě trefy Janem Kovaříkem a Tomášem Hořavou, hosté pouze zkorigovali díky brance Miroslava Markoviče.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský útočník Aidin Mahmutović se raduje z gólu proti Brnu.

Článek
Fotogalerie

Viktoráni na soupeře vlétli, už ve třetí minutě si vypracovali velkou šanci. Mahmutovič unikl po levé straně, míč se dostal k Ondřeji Vaňkovi, jeho ránu směřující do branky ovšem obrana na poslední chvíli srazila na roh. Domácí však na vedoucí gól nečekali dlouho, zařádil ho samostatnou akcí Mahmutovič. Protáhl se do pokutového území, zpoza obránce vystřelil a jeho prudká rána na přední tyč skončil v síti. Bosenský snajpr byl při chuti, krátce nato překonal Dušana Melichárka podruhé, kvůli chybně odmávanému ofsajdu ovšem gól neplatil.

Mahmutovič si to však brzy vynahradil, v 24. minutě mu na hlavě přistál tečovaný centr Patrika Hrošovského, prázdnou branku nemohl minout - 2:0. Moravané si počínali sympaticky, nebetonovali, byť většina týmů v podobné situaci by v Doosan Areně tuto strategii zvolila. I díky nim se hrál rychlý, útočný fotbal. Před přestávkou mohli udeřit: Miroslav Keresteš přihrál na pozici penalty Davidu Paškovi, jehož pokus z jedné reflexivně zneškodnil Matúš Kozáčik.

Hosté se ani po přestávce nepřestali tlačit do útoku, definitivně je srazil do kolen třetí gól, který v 54. minutě obstaral Jan Kovařík. Ligový lídr neměl dost, hnal se za dalšími brankami. Čtvrtý úspěch přišel v 71. minutě, kdy střídající Jan Holenda připravil šanci pro Tomáše Hořavu, jenž propálil Melichárka.

Nakonec se dočkali i hosté, v 76. minutě se prosadil střídající Miroslav Markovič. Západočeši ještě mohli náskok navýšit, Holendova chytrá hlavička ovšem skončila na břevně.

23. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 4:1 (2:0)
Branky: 13. a 24. Mahmutovič, 54. Kovařík, 71. Hořava - 76. Markovič. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Pochylý. ŽK: R. Buchta (Brno). Diváci: 11.128.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník (55. Hejda), Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Pilař (76. Chramosta), Hořava, Kovařík - Mahmutovič (65. Holenda). Trenér: Koubek.
Brno: Melichárek - Hyčka, Jugas, Schuster, Keresteš - Brigant (64. Slančík), Zavadil, R. Buchta, Kopúnek, Lutonský (83. Vávra) - Pašek (67. Markovič). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: