Hlavní obsah

Svěrkoš chystá návrat na trávník. Trénuje ve Frýdku-Místku

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Exostravský útočník Václav Svěrkoš, který se zotavuje po třetí operaci kolena, se chce v příští sezóně vrátit na trávník. Začal už i s tréninkem. Nikoliv ovšem v Baníku, s nimž spojil drtivou většinu své kariéry, ale ve Frýdku-Místku, kde jako benjamínek s fotbalem začínal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Václav Svěrkoš ještě v dresu Baníku.

Článek

„Byl bych strašně rád, kdybych se ke konci letošní sezóny už zapojil s frýdeckými hráči do plného tréninku s míčem. Teď jsem stále ještě ve fázi běhání, ale trpělivě pracuji na tom, abych byl připraven nastoupit do přípravy na příští sezónu," uvedl na webových stránkách druholigového MFK Frýdek-Místek Svěrkoš.

Bývalý reprezentant odehrál poslední ligové utkání za Baník ve druhém kole letošního ročníku Synot ligy na Slavii, po poločase byl kvůli zranění střídán. V říjnu mu pak vedení Baníku vypovědělo smlouvu kvůli údajnému porušení smlouvy. V současné době je Svěrkoš s Baníkem v soudní při. Po klubu chce přibližně 7 miliónů korun za nesplacenou půjčku, kterou měl poskytnout bývalému majiteli Baníku Tomáši Peterovi. Vymoci chce také peníze, které mu klub dluží na výplatách.

„Od konce března jsem volným hráčem. Pokud to půjde, rád bych si zahrál ještě první ligu, stále ale existuje možnost, že mě zranění nakonec na hřiště nepustí. Určitě bych ale rád ještě pár pěkných chvil s fotbalem zažil. Kde to bude, teď ale neřeším," řekl fotbalista.

Svěrkoš ve frýdecko-místeckých Stovkách trénuje i rehabilituje. „S Vaškem se známe už hodně dlouho. Několikrát jsme spolu hovořili a já mu po jeho konci v Baníku nabídl, že kdykoliv bude chtít, tak se může u nás připravovat po těžkém zranění kolena. Vašek tak u nás může nejen trénovat, ale také i využívat zdejší regenerace, posilovny a vlastně vše, co máme ve Stovkách k dispozici," řekl předseda MFK Frýdek-Místek Radomír Myška.

Reklama