Hlavní obsah

Ščasný chce ve Spartě zapracovat na maličkostech, premiéra ho čeká v Liberci

Praha

Potřebují se přiblížit vedoucí Plzni a v Liberci jsou jasným favoritem. Přesto je pro fotbalisty sobotní utkání 24. ligového kola výjimečné. Po 16 letech na jejich lavičku znovu usedne kouč Zdeněk Ščasný, který ve středu nahradil odvolaného Vítězslava Lavičku a stihl s mužstvem dva tréninky. Jak zkušený trenér avizuje, žádné převratné změny nechystá.

Představení nového trenéra A-týmu Sparty Zdeňka ŠčasnéhoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Času nemá nazbyt. Sedm kol před koncem soutěže Sparta ztrácí na vedoucí Plzeň pět bodů. Zdeněk Ščasný se vrátil na Letnou proto, aby mužstvo nakopl a boj o titul ještě při nejmenším zdramatizoval.

„Sparta tři roky něco budovala a herní způsob i kvalita týmu jsou hodně velké. Musím proto zapracovat na maličkostech, myšlení hráčů, aby nešli do zápasu s tím, že se vyhraje jen proto, že je tady nějaká kvalita," říká kouč v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Ale jinak se tady odvedla skvělá práce a není moc co měnit. Navíc s ohledem na první zápas, protože hrajeme už v sobotu," poukazuje Ščasný.

Pod změnou jsou podepsaní hráči

„Střídání trenérů je samozřejmě velká změna. Musíme si uvědomit, že pod vším tím jsme podepsaní my... Teď už to bohužel nevrátíme, musíme se snažit hlavně bojovat za Spartu," říká za hráče záložník Marek Matějovský.

„Ví se, že se s tím musí něco udělat. A změna trenéra je věc, jež by měla přinést impuls pro tým. Důležité ale je, aby každý začal sám u sebe a nečekal, že jeden člověk kompletně něco změní," přidává se reprezentant Bořek Dočkal.

Matějovský hrál pod Ščasným již v Mladé Boleslavi. „Pamatuji si ho jako přísného kouče, který neměl problémy ani s vedením, ani s hráči. Vše s ním šlo řešit z očí do očí. Čekám to i teď. Má za sebou spoustu angažmá, byl i v zahraničí. Dnes už je to velmi zkušený kouč, který svoji kvalitu mít musí," poznamenává Matějovský.

Zápas Liberec - Sparta se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články