Hlavní obsah

Dukla slavila druhý gól, po minutě ho však sudí zrušili. Nevím proč, řekl trenér Kozel

Robert NeumannSport.cz

Minutu vedla Dukla nad Jabloncem 2:0, jenže oslavy gólu Jakuba Mareše byly nakonec předčasné. Těsně předtím, než s brankou smíření hosté rozehráli ze středového kruhu, hlavní rozhodčí Příhoda po konzultaci s asistentem Jiříkem původně uznanou branku zrušil. Verdikt to byl správný, jednalo se o ofsajd, Pražané i tak favorita porazili brankou Tomáše Bergra 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Jak celý kuriózní moment proběhl? Zkraje druhého poločasu napřáhl jeden z domácích hráčů, jeho rána trefila v ofsajdovém postavení clonícího útočníka Dukly Beauguela. Do odraženého míče se vzápětí opřel Jakub Mareš a překonal gólmana Vlastimila Hrubého. Pražané se radovali, těšili se z dvoubrankového náskoku, neboť praporek asistenta Jiřího Jiříka zůstal dole. Uběhlo dobrých 60 vteřin, Jablonečtí se už chystali rozehrát, čekali jen na pokyn hlavního sudího, v ten moment si jej ale zavolal asistent Jiřík, kterému se předešlá situace rozležela v hlavě, a domluvili se, že se jednalo o ofsajd, načež Příhoda branku zrušil.

„Každá taková věc je nepříjemná, z lavičky nevíte, jestli se jednalo o ofsajd nebo ne. Jsem však už vycvičený, sleduji po podobných situacích pomezního. Když jsem viděl, jak běží k půlce, myslel jsem si, že gól platí. Nevím, co ho nakonec přimělo, že gól odvolal, trvalo to však určitě minutu," uvedl trenér Dukly Luboš Kozel.

Jak situaci viděli Jablonečtí? „Věděli jsme, že to byl ofsajd, že Beauguela trefili do zadku, jenže to už vypadalo, že prohráváme 0:2. Najednou se rozhodčí domluvili a branka neplatila. Pomezní zřejmě myslel, že trefili našeho hráče, hlavní to ale viděl dobře, takže se domluvili, že gól zruší. Osobně jsem už šel hrát, počítal jsem s tím, že gól platí," podotkl stoper Jablonce Vít Beneš, který byl z porážky notně zklamaný. Může totiž definitivně utnout sen Severočechů o druhé příčce, což by znamenalo účast v kvalifikaci o Ligu mistrů.

„Je to nepříjemné, pokud by ztráta na druhou Spartu narostla na sedm bodů, bylo by to už složité," pověděl Beneš. „Dokud je naděje, budeme o to bojovat," doplnil jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý, jenž sportovně přiznal, že Dukla si těsnou výhru v nadprůměrné ofenzivní partii zasloužila. „Myslím, že vyhrála i na šance, byť i my jsme jich několik měli. Ovšem na můj vkus jsme hráli příliš komplikovaně," podotkl Šilhavý, jehož mužstvo v úterý vyřadilo z poháru FAČR Spartu. „Stejně jako Sparta po vítězném derby se Slavií k nám přijela natěšená a působila trošku těžkopádněji, to samé se stalo po úspěchu s ní teď nám na Julisce," konstatoval kouč Severočechů.

Jeho kolega na domácí lavičce byl samozřejmě mnohem spokojenější, pochvaloval si bodový zisk i výkon. „Výhra je odměnou za poctivost, byli jsme i nebezpeční dopředu, nesmírně si vítězství cením, považuji ho i za zasloužené," radoval se Kozel.

Reklama

Související témata: