Hlavní obsah

Sparťan Vácha litoval fatálního kiksu a říkal: Rozhodlo naše neproměňování šancí

Prokletím fotbalistů Sparty při sobotní ligové bitvě pod Ještědem se staly standardní situace. Pražané totiž inkasovali po vlastním rohovém kopu, který totálně zbabrali. A když už parádním signálem rovněž po rohu srovnali, inkasovali rozhodující gól zase po rohu, kdy defenzivní úkoly plnili značně liknavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty David Lafata a Lukáš Vácha oslavují gól na 1:1 v Liberci.

Článek

„Dělali jsme strašné individuální chyby, hloupé. Dvakrát jsme Liberci vnutili vedení. A z vlastní zkušenosti vím, že skóre se tady obrací těžko," krčil rameny zničený obránce Pražanů Radoslav Kováč, který ještě v minulé sezóně oblékal právě dres Slovanu.

„Chtěli jsme hlavně co nejdelší dobu držet čisté konto. Jenže moje individuální chyba tenhle plán zhatila. Liberec se dostal na koně, my jsme museli dotahovat," posteskl si záložník Pražanů Lukáš Vácha.

Právě on totiž vyrobil fatální hrubku na polovině hřiště, kterou po individuální akci ztrestal Delarge prvním libereckým gólem. „Hodně nás srazil. Následně jsme nepředvedli výkon odpovídající boji o titul," věděl Vácha, jenž notně nadzvedl i nového sparťanského trenéra Zdeňka Ščasného: „Šlo o zbytečnou a naprosto nesmyslnou ztrátu, která mě rozzlobila."

Když už se následně Pražané dostali do šancí, naložili s nimi prachbídně. Nedokázali nic vytěžit ani ze závěrečného drtivého tlaku. „Příležitostí na zvrat jsme měli mnoho. Rozhodlo jejich neproměňování," mínil Vácha. „Šancí jsme si vytvořili dost. Ale to, jak jsme s nimi naložili, rozhodlo o naší prohře," věděl i kapitán Pražanů David Lafata, pro něhož byla trefa po nacvičeném signálu slabou útěchou.

Sparťané dobře věděli, že pokud Plzeň zvládne pondělní dohrávku v Teplicích, sen o obhajobě titulu se stane utopií. „Jestli jsme dosud neměli boj o titul ve své moci, tak nyní už jsme odsouzení jen čekat, jak se vše vyvine. Naše neděje nejsou nic moc," posteskl si zdrcený Lafata. „Zisk titulu v nynějším okamžiku je spíše přáním, než otázkou víry," přiznal Vácha.

Reklama