Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 0:0Plzeň třikrát nastřelila brankovou konstrukci, v Teplicích poprvé na jaře ztratila

Teplice
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně v pondělní dohrávce 24. kola nejvyšší soutěže jen remizovali v Teplicích a nevyužili tak šanci navýšit po sobotní prohře druhé Sparty v Liberci náskok na čele soutěže už na osm bodů. Na severu Čech nedokázal skórovat ani jeden tým, tudíž Západočeši mají šest kol před koncem k dobru šest bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Záložník Plzně František Rajtoral (vlevo) nastřeluje teplického beka Jana Kroba.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu byl plný nepřesností na obou stranách. Hosté sice drželi míč a snažili se kombinovat, jenže v blízkosti pokutového území teplické branky jim absolutně chyběla přesnost. Navíc plzeňské ofenzivní výpady byly až příliš vláčné, tudíž zformovanou teplickou obranu nemohly překvapit.

Nuda skončila na teplických Stínadlech až po šestadvaceti minutách hry, kdy po centru Kovaříka z levé strany pálil Rajtoral z dvanácti metrů do břevna. Následně zahrozili Západočeši po excelentně sehrané standardní situaci, jenže Rajtoralův centr z pravé strany poslal Mahmutovič, byť tísněný, z tří metrů nad prázdnou branku.

Domácí s výjimkou těchto dvou situací drželi čisté konto s přehledem, přestože většinu času trávili tepličtí hráči bez balónu a museli napadat protihráče. I proto se k ohrožení Kozáčika prakticky nedostali. Nicméně když přežili i střeleckou parádu Procházky, jenž mířil zpoza velkého vápna do břevna, šly oba týmy do šaten za bezbrankového stavu.

Také Holenda trefil brankovou konstrukci

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Teplice se držely ve zformovaném defenzivním postavení, které prakticky neopouštěly. A protože Západočeši obrátky nijak nenavýšili, nedostali se ani k náznaku šance a Grigar držel bez potíží nulu.

Severočeši naopak s přibývajícími minutami testovali pevnost obrany Západočechů. Pravda, jen velmi opatrně, nicméně po standardní situaci hlavičkující Potočný a dvakrát ke Kozáčikovi pádící Litsingi vyvedli obranu Plzně z rovnováhy.

Nastartovat drhnoucí souhru se plzeňský trenér Koubek pokusil dvojím střídáním, když do hry poslal Pilaře s Holendou. Právě obr na hrotu Západočechů pálil v 70. minutě do tyče. Deset minut před koncem se pak zaskvěl Grigar, jenž u tyčky bravurně vyškrábl přímý kop Kovaříka. Ve zbývajících minutách už tepličtí borci čisté konto ubránili, přežili i tutovku Vaňka po přiťuknutí Kovaříka, čímž nechali pro zbytek soutěže naději na titul i Spartě.

Plzeň teprve podruhé v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže odehrála zápas bez vstřeleného gólu a po sérii devíti vítězství v řadě ztratila.

Fotbalová Synot liga, 24. kolo:
FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Caletka. ŽK: Krob, Potočný - Limberský. Diváci: 8671. Poločas: 0:0.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Litsingi (90. Takács), Vachoušek, Táborský (90. Matula), Hora - Potočný (87. Chukwuma). Trenér: Rada.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (65. Pilař), Hořava, Kovařík - Mahmutovič (59. Holenda). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava