Hlavní obsah

Statistika: Spartě ani plejmejkr kola Matějovský v Liberci nepomohl

Praha

Statistiky 24. kola fotbalové Synot ligy mají tři smutné vítěze. Nejlepším sprinterem se stal Matej Sivrič z Baníku, mezi maratonci zvítězil Ján Greguš z Jablonce. Nejkreativnějším mužem víkendu pak byl sparťan Marek Matějovský. Všichni tři mají jedno společné - jejich mužstva prohrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Marek Matějovský.

Článek
Fotogalerie

Obhajoba mistrovského titulu se Spartě vzdaluje před očima, to je pro zkušeného záložníka podstatné. Přitom pokud se Marek Matějovský nezraní, pravděpodobně ovládne Chance index celé sezóny. Tentokrát v hodnocení nejlepších plejmejkrů zvítězil se ziskem 31 bodů. V přímém souboji zdolal libereckého Dzona Delarge, který měl stejně jako Jakub Rada z Bohemians 27 bodů. Letenští však na hřišti Slovanu podlehli 1:2, skóre otevřel právě Delarge...

Podobně zklamaný jako Matějovský byl také Matej Sivrič, jehož Baník doma podlehl Slovácku 0:2. Chorvatský záložník byl nejrychlejším mužem kola, ve sprintu urazil rovných 350 metrů a zastínil tak všechny ostatní.

Do třetice pak byl zklamný také Ján Greguš, jehož Jablonec na Dukle poprvé na jaře prohrál. Slovenský reprezentant přitom dělal, co mohl, již popáté v sezóně se stal Maratoncem kola. V tomto směru absolutně nemá konkurenci. Na Julisce naběhal celkem 13 233 metrů.

Reklama

Související témata: