Hlavní obsah

Jihlava - Ostrava 2:0Na jihlavskou fantastickou minutku Baník odpověď nenašel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Harba 1 : 0
14. Kliment 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Slastná minuta přinesla Jihlavě další body v Synot lize. Fotbalisté z Vysočiny pokořili v předehráce 25. kola Baník dvěma zásahy během pár desítek sekund na konci první čtvrthodiny a v tabulce opět povyskočili, a to o dvě pozice na sedmé místo. Baník je jedenáctý.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský záložník Jan Kliment (vlevo) střílí gól. Vpravo záložník Baníku Milan Jirásek.

Článek
Fotogalerie

To nejpodstatnější se odehrálo ve 13. a 14. minutě. Nejprve Harba z nulového úhlu překonal chybně vyběhnuvšího ostravského gólmana Pavlenku. Kliment vzápětí vedení domácích potvrdil parádní střelou.

Skóre už se nezměnilo. Jihlava potvrdila minulé překvapivé vítězství na hřišti Slavie. Ostrava prohrála počtvrté z posledních pěti kol.

Baník přitom s Jihlavou padl v jediném ze sedmi zápasů, tentokráte však nezvládl začátek utkání. Vysočina byla od začátku mnohem aktivnější a brzy byla odměněna góly.

Harba vstřelil svoji vůbec první branku v jarní části sezóny. Naposledy se trefil dvakrát ještě na podzim do sítě Hradce Králové.

Probuzený elitní útočník Jihlavy využil chybného vyběhnutí brankáře Pavlenky. Reprezentant do 21 let se bál, že zahraje rukou mimo vápno, míč tak nezachytil, a Harba levačkou téměř z brankové čáry s přehledem zakroutil míč do prázdné branky.

Navíc neuplynula ještě ani minuta hry a Jihlava znovu slavila. Šulek zatáhl po levé straně míč, který se ještě po Kučerovi dostal ke Klimentovi, ten napřáhl z 20 metrů a jeho střela zaplula přesně k pravé tyči hostující branky. Byl to jeho druhý ligový gól kariéry.

Po půlhodině hry mohl vedení dominující Jihlavy navýšit Šulek, ale záložník Vysočiny z malého vápna v záklonu mířil mimo tři tyče Pavlenkovy svatyně.

Kliment svůj druhý gól nepřidal

Do druhého poločasu hostující trenér Frňka stáhl ze hry Foltýna a posílil ofenzívu Mišákem, jenže středopolař, který do Baníku zamířil v lednu letošního roku, na sebe upozornil jen žlutou kartou po šesti minutách pobytu na hrací ploše.

To už ale domácí mohli vést o tři branky, ale Kliment tentokráte těsně minul pravou tyč ostravské branky. Hned z protiútoku dal o sobě přeci jen pozitivněji vědět střídající Mišák. Po přihrávce Narha ale v dobré pozici pálil nad.

Pět minut před koncem mohl ze standardní situace navýšit vedení domácích Kučera, ale centr se snesl jen na levou tyč ostravské brány. Ostrava však ani ve zbytku utkání gól nedala a v Jihlavě potvrdila, že s 18 brankami má nejhorší útok ligy. Navíc z posledního tuctu kol dokázali Baníkovci vyhrát jenom jednou.

25. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky: 13. Harba, 14. Kliment. Rozhodčí: Marek - Urban, Pochylý. ŽK: Mišák, Narh, Kukec (všichni Ostrava). Diváci: 3439.
Jihlava: Hanuš - T. Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Kučera - Fulnek, Šulek (66. Nerad), Kliment (62. Kukol) - Harba (79. Mešanovič). Trenér: Klusáček.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - Foltýn (46. Mišák), Kukec - Sivrič, Jirásek (87. Holzer), De Azevedo - Narh (66. Zapata). Trenér: Frňka.

Reklama