Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 1:0Bohemians 1905 doma zdolali Teplice a přiblížili se záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Mikuš 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 porazili ve 25. kole Synot ligy doma Teplice 1:0, po druhé výhře za sebou poskočili na jedenácté místo a přiblížili se záchraně. Naopak Severočeši klesli v tabulce na sedmou pozici. Vítězství zajistil klokanům ve 21. minutě Slovák Matúš Mikuš.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Matúš Mikuš z Bohemians se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Po opatrném úvodu hned první šance málem skončila gólem. Krob v deváté minutě napálil tyčku domácí branky a dorážející Hora zamířil vedle. Ve 21. minutě se Bohemians 1905 dostali do vedení po velké chybě Grigara. Teplický gólman posunul vysoký míč z Radovy standardky přímo k volnému Mikušovi, který zblízka snadno dal šestý ligový gól v sezóně.

Domácí soupeře příliš nepouštěli do hry a hrozili ze standardních situací. Po jednom rohu hlavičkoval nad branku Šmíd. Hráči Teplic se i ve druhé půli trápili, v ofenzivě se připomněli až po hodině hry, kdy Ljevakovičovu dalekonosnou ránu vyboxoval brankář Zlámal a dorážející Táborský z ofsajdu trefil břevno.

V 74. minutě mohl pojistit vedení Bohemians Mikuš, ale Grigar jeho pokus z úhlu tentokrát zneškodnil. Hosté ze závěrečného tlaku vytěžili jen nepřesnou Litsingiho střelu. Vršovický tým tak doma s Teplicemi neprohrál ani v pátém ligovém utkání za sebou.

25. kolo fotbalové Synot ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 21. Mikuš. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Blažej. ŽK: Zlámal - Jablonský, Krob. Diváci: 4367.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Bartek (90.+2 Žaloudek), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Mikuš (77. Lietava), Moravec (88. Havel). Trenér: Pivarník.
Teplice: Grigar - Vondrášek (86. Matula), Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Hora, Vachoušek, Táborský (76. Vůch) - Litsingi - Chukwuma (62. Kapolongo). Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: