Hlavní obsah

Dostáváme příšerné góly, přiznal budějovický kouč Cipro

Karel FeltPrávo

Jihočeši sice v sobotu získali první jarní bod, ale ten pro ně mnoho neřeší, stejně jako pro Hradec Králové. Remíze 2:2 oběma spíš přiblížila sestup než záchranu. Kouč Českých Budějovice František Cipro ale hůl ještě neláme. Co ho však štve, jsou laciné góly, které jeho tým dostává...

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Budějovic František Cipro při utkání s Hradcem.

Článek

Získali jste první jarní bod. Jste spokojený, nebo je to málo?

Vzhledem k vývoji zápasu to je hodně málo. A z pohledu tabulky je to málo pro oba. My jsme si zasloužili v sobotu vyhrát. V první půli jsme měli tři vyložené šance, ale místo abychom vedli, dostali jsme zase dva příšerné góly. Po změně stran jsme si vytvořili velký tlak, byli jsme daleko lepší, ale na víc než na remízu už to nestačilo.

O příšerných gólech hovoříte prakticky po každém zápase. Čím si je vysvětlujete?

Kdybych měl vysvětlení, tak udělám všechno proto, abychom je nedostávali. Proti Hradci jsem vyměnil gólmana. Do branky šel místo Křížka Fryšták. Výsledek? Stejně hrozné góly jako v předchozích zápasech. A znovu jsme inkasovali po standardce. Z trestných kopů jsme v šesti zápasech dostali pět gólů. Ale jakých! To by chytil i dorostenec. V psychické situaci, v jaké hráči jsou, se zápas po takových gólech těžko otáčí.

Dá se s tím vůbec něco dělat?

Bohužel toho moc neudělám, protože moc variant není. Nemám moc možností na výměnu hráčů. Musím pracovat s těmi, kteří tu jsou, a makat na zlepšení, povzbuzovat je a doufat, že příště to bude lepší. Zkoušíme do mužstva také zapracovat mladé hráče, někteří hrají výborně. Na těch ale boj o záchranu nemůžeme postavit.

Zní to jako byste byli smíření se sestupem...

To v žádném případě! Budeme bojovat skutečně do poslední chvíle. Naděje umírá poslední. Ale situace rozhodně není růžová.

V neděli hrajete na Slavii. To pro vás bude jistě hodně specifický zápas. Těšíte se?

O těšení by nebylo... Ve Slavii jsem prožil půlku života jako hráč i trenér, získal jsem s ní titul. Kdybych tam jel s Budějovicemi a Slavia hrála o titul, my třeba o poháry, bylo by to mnohem radostnější. Ale takhle? Bohužel... Nejhorší je, že poražený z toho zápasu se přiblíží sestupu. Strašná představa...

Reklama