Hlavní obsah

Zase se trefil, radost ale slávistický střelec Škoda opět neměl

Jablonec

Zase se trefil. Už popatnácté v této sezóně, takže ligovým střelcům dál kraluje. Slávistický snajpr Milan Škoda ale opět neměl ze své gólové trefy pražádnou radost. „Už o tom nemá smysl ani mluvit. Pořád stejný příběh,“ ucedil, když jeho tým ani v Jablonci na body nedosáhl, natož aby snad okusil, jak chutná výhra. Po osm jarních kol už onen pocit nepoznal, takže chmury se prohlubují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný útočník Slavie Milan Škoda.

Článek

Favorizovaný Jablonec sice Slavia potrápila stejně, jako předtím v rivalském derby Spartu či Plzeň, jenže u toho také zůstalo. Nakonec odjela i ze severu Čech s prázdnou...

„Až na duely s Brnem a Jihlavou nehrajeme na jaře špatné zápasy, potíž je ovšem v tom, že to je k ničemu. K bodům, které potřebujeme, to nevede," povzdechl si po třetí prohře v řadě slávistický střelec Milan Škoda.

On byl přitom ten, kdo domácí Jablonec pořádně zmrazil, neboť na vedoucí Novákův gól promptně odpověděl a skóre srovnal, čímž dal vlastně povel k tomu, aby Pražané domácí celek po celou první půli pořádně trápili, ba dokonce ho i přehrávali.

„Vyrovnali jsme a vůbec jsme nehráli špatně. Za nerozhodného stavu jsme měli spoustu šancí, ale neproměnili jsme je. Jednou mou střelu zblokovali obránci na malém vápně, podruhé jsme si nerozuměli s Karlem Pitákem. Prostě někdy smůla, jindy zase špatně vyřešená situace," glosoval Škoda ligovou partii, v níž jeho tým držel hodinu nerozhodný výsledek.

Jablonec se po gólu soustředil na obranu

Jenže pak udeřil Pospíšil, který dalekonosnou střelou dostal Jablonec podruhé do vedení, na které už Slavia odpovědět nedokázala. „Ani to nešlo, protože domácí se soustředili na obranu a zápas už dohráli."

Pražanům tak nevyšel už osmý zápas v řadě a zákonitě se tudíž cachtají těsně nad čarou ligového ponoru. „Nehrajeme špatně, ale výsledkově zápasy nezvládáme. A když přijde utkání s Brnem či Jihlavou, kdy jde o všechno, prostě se sesypeme a hrajeme tragicky. Těžko říct, čím to je. Asi malým sebevědomím," hledat příčinu jarní mizérie nejlepší ligový střelec, přičemž s evidentní úlevou vyslechl výsledek z jihu Čech. Fotbalisté Českých Budějovic a Hradce Králové, zmítající se v tabulce pod Slavií, se totiž vzájemně obrali o body, takže Slavii se zase až tolik nepřiblížili.

Úleva pro Škodu, stejně jako pro trenéra Miroslava Beránka, který je podle kuloárních informací z Edenu ve stavu ohrožení. Jablonecký duel měl být tudíž pro hráče výzvou, aby bojovali i za svého kouče.

„Něco proběhlo, jenže když člověk vyběhne na hřiště, jde všechno mimo. Chceme vyhrát každý zápas a odevzdat maximum, ale v Jablonci to nestačilo," přiznával evidentně sklíčený Škoda.

Reklama