Hlavní obsah

Kanonýr Lafata, rekordman Novák a elitní nahrávač Zeman kandidují na Hráče měsíce

Čtyři odehraná kola v probíhajícím kalendářním měsíci nabídla řadu adeptů. V dubnovém pokračování ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce nakonec kandidují obránce, záložník a útočník - konkrétně jablonecký Filip Novák, příbramský Martin Zeman a sparťanský David Lafata. Rozhodla o tom komise tvořená zástupci fotbalových žurnalistů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Novák z Jablonce oslavuje první gól proti Spartě.

Článek

Všichni tři kandidáti se v poslední době mohou pochlubit mimořádnou produktivitou a efektivitou ve finální fázi a v koncovce. Jablonecký Filip Novák se trefil už desetkrát a překonal tak rekord Milana Fukala v počtu gólů nastřílených obráncem v jedné sezóně. „Jsem rád, že se zapíšu do dějin," usmívá se levý obránce Severočechů.

Martin Zeman v Příbrami hostuje ze Sparty. Jeho doménou jsou asistence. Letos jich má na kontě už devět a společně s jabloneckým Janem Kopicem vévodí pořadí nahrávačů. V dubnu navíc tři góly také sám dal. Na období čtyř kol bez vstřelené branky pak dal rázně zapomenout letenský kapitán David Lafata, který svou povedenou šňůru korunoval hattrickem proti Brnu. Ve čtyřech kolech si připsal šest přesných zásahů a se 17 brankami už vede tabulku střelců.

Pokud jde o Trenéra měsíce, jisté je, že dubnový vítěz prožije premiéru. V užším výběru jsou tři muži, kteří ještě nikdy cennou individuální trofej nezískali - Roman Pivarník z Bohemians, Pavel Tobiáš z Příbrami a David Vavruška z Liberce. První dva jmenovaní se už o přízeň fanoušků ucházeli. Třetí v řadě je naprostým nováčkem.

Počínaje dnešním dnem mohou z trojice nominovaných v každé kategorii vybírat fotbaloví příznivci. Hlasování na webu Synot ligy potrvá do čtvrtka 30. dubna.

Reklama