Hlavní obsah

Pět klubů dostalo od disciplinární komise pokutu kvůli fanouškům

Praha

Hned pět fotbalových klubů dnes potrestala disciplinární komise FAČR pokutou za chování jejich fanoušků či za nedostatečnou pořadatelskou službu. Plzeň musí zaplatit 30 tisíc korun, Sparta, Teplice a Liberec po 20 tisících a druholigový Žižkov 10 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto

Článek

Vedoucí tým ligy Plzeň zaplatí za chování fandů v utkání na hřišti teplického klubu, který zase podle komise neměl dostatečnou pořadatelskou službu. Stejně komise vyhodnotila i zápas Liberce se Spartou - Pražané pykají za fanoušky, Slovan za pořadatelskou službu. Žižkov dostal pokutu za to, že v duelu s Mostem pořadatelská služba nezabránila nevhodnému chování části příznivců Viktorie.

Padly i tradiční tresty za karty. Kvůli vyloučení dostal jednozápasový distanc Jiří Skalák z Mladé Boleslavi, který si však trest už odpykal ve středečním semifinále Poháru FAČR. Stejně je na tom Jiří Fleišman z Liberce.

Českým Budějovicím bude chybět zkušený Jiří Kladrubský, který o víkendu naskočil za divizní farmu Malše Roudné a po hraní rukou ve vápně byl vyloučen. Dostal tak jednozápasový trest.

Kvůli osmým žlutým kartám mají zastavenou činnost na dva zápasy tepličtí hráči Jan Krob a David Jablonský stejně jako Tomáš Berger z Dukly. Kvůli čtyřem žlutým si o víkendu odpočinou Richard Kalod z Českých Budějovic, Aleš Čermák z Hradce Králové a Kevin Luckassen z Liberce.

V druhé nejvyšší soutěži mají zastavenou činnost na jedno utkání Kristian Zbrožek (Varnsdorf), Tomáš Cihlář (Znojmo), Radek Voltr (Žižkov), Michal Skwarczek, Matěj Hýbl (oba Kolín), Dominik Simerský a Adam Kučera (oba Vlašim). Dvě kola vynechá Michal Leibl (Ústí nad Labem).

Reklama