Hlavní obsah

Titul Kolář nerozebírá, Plzeň má před sebou jen Slovácko

Předkolo uvádějící přímý střet ligových gigantů na Letné, takový je první květnový víkend. Fotbalisté vedoucí Plzně v sobotu hostí Slovácko, druhá Sparta ztrácející tři body bude na jejich zápas reagovat v neděli večer v Mladé Boleslavi. Zápas Viktorie se Slováckem začne v 17:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář oslavuje jeden ze svých gólů.

Článek

Plzeň před týdnem přišla o sérii 10 ligových zápasů bez porážky a šňůru 26 domácích utkání bez prohry. Duel se Slováckem je ovšem v Doosan Areně znovu vyprodaný.

„Je to naprostá paráda. Všem lidem, kteří nás chodí podporovat, patří veliký dík," pochvaluje si nejlepší střelec týmu Daniel Kolář v rozhovoru pro klubové stránky.

Při porážce 1:2 s Mladou Boleslaví byl autorem jediné branky Viktorie. Další trefy se od něj čekají v ligovém finiši.

„Tlak je vždycky jen takový, jaký si připustíte, a každý by si na sebe měl vytvořit takový, který ho vyburcuje k lepším výkonům. Samozřejmě, že liga jde do finiše, ale já vždycky říkám, že tři body z prvního zápasu jsou stejné jako tři body z toho třicátého."

Soupeř nemá co ztratit

Podle Koláře by se proto každý tým měl od začátku soutěže koncentrovat na každý zápas stejně. „Nám se to daří a teď je před námi další utkání a to je to jediné, které nás zajímá," ujišťuje.

Nejbližším soupeřem je Slovácko, v němž Kolář před deseti lety hostoval ze Sparty.

„Očekávám těžkého soupeře, který nebude mít co ztratit. Slovácko bude za každou cenu bojovat o to, aby u nás získalo nějaké body. My se samozřejmě budeme snažit hrát tak, abychom zvítězili. Takže stejně jako v minulých sezónách čekám obtížný zápas," poukazuje Kolář, že ve dvou minulých ročnících dokázalo Slovácko v Plzni vždy remizovat.

Lídrem protivníka je dlouhán Libor Došek. V sezóně skóroval již třináctkrát. „Budeme se muset připravit na něj, ale i na zbytek kádru. Určitě to nebude jen o Liboru Doškovi, ale o celém týmu Slovácka," avizuje Kolář.

Reklama

Související témata: