Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 1:1Liberec remizoval s Bohemians 1905, o výhru přišel v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Delarge 1 : 0
90. Rada (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce v 26. kole první ligy remizovali 1:1 s Bohemians Praha 1905 a prodloužili sérii neporazitelnosti na pět zápasů. Skóre v prvním poločase otevřel domácí Dzon Delarge, za Pražany však v závěru vyrovnal z penalty Jakub Rada. Slovan tak opět odskočil sestupovému pásmu, od kterého Severočechy dělí osm bodů.

Článek

Jako první zahrozili hosté, ale Mosquerův pokus z úhlu i Škerleho dorážku zlikvidoval liberecký brankář Hroššo. Pak převzal aktivitu Slovan a poprvé se dostal do šance v 23. minutě. Po rychlém brejku Delargeho střílel Mudra, ale gólman Zlámal vyrazil na roh.

Z něj domácí udeřit nedokázali, povedlo se jim to až v 38. minutě. Bakoš po rohovém kopu hlavičkoval do tyče, k dorážce se dostal Delarge a poslal míč do prázdné branky. Konžský útočník se tak střelecky prosadil ve třetím utkání za sebou.

Delarge byl i u první šance Liberce po přestávce, když na vápně našel Bakoše, jehož technická střela šla těsně vedle. Na opačné straně dopadl stejně po přímém kopu hlavičkující Šmíd a poté neuspěli s pohotovou střelou zpoza vápna Rada ani Bartek.

Bohemians v závěru ještě přitlačili a dočkali se vyrovnání. Rozhodčí po Karišikově faulu nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Rada, a i když Hroššo vystihl směr jeho střely, na míč nedosáhl. Klokani tak ukončili černou penaltovou sérii, když tři předchozí pokusy neproměnili.

Pro Slovan šlo už o dvanáctý nerozhodný výsledek v sezoně a Liberec tak potvrdil, že je remízovým králem nejvyšší soutěže.

26. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 38. Delarge - 90.+1 J. Rada z pen. Rozhodčí: L. Kovařík - Pilný, Černý. ŽK: Soungole, Karišik, Bakoš - Škerle, Bratanovič. Diváci: 5217.
Liberec: Hroššo - Sus (36. Coufal), Karišik, Pokorný, Mudra - Šural (72. Breznaník, 85. Pimpara), Pavelka, Delarge, Soungole, Frýdek - Bakoš. Trenér: Vavruška.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Moravec, Jindřišek, Bartek (85. Havel), J. Rada, Mosquera (85. Lietava) - Mikuš (66. Bratanovič). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: