Hlavní obsah

Výsledek je nepříjemný. Za zahozené šance přišel trest, mrzelo kouče Jablonce

Josef PešoutSport.cz

Jablonečtí fotbalisté ztratili ve 26. kole Synot ligy na teplických Stínadlech vítězství v poslední sekundě tříminutového nastavení druhé půle. Třebaže vedli gólem Greguše 1:0 a dohrávali v početní výhodě po vyloučení domácího Vondráška, zmrazil je vyrovnávací brankou na 1:1 Hošek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý netajil rozpaky: „S vyloženými šancemi jsme naložili špatně, stejně tak s penaltou v podání Filipa Nováka. Pohrdli jsme i dalšími možnosti. A jelikož jsme nepřidali druhý gól, byli jsme za to potrestaní."

Hosté nezvládli závěr ani takticky. „Mužstvo, které hraje v oslabení, se spoléhá na standardní situace po faulech. Teplice toho využily a výsledek je pro nás nepříjemný," uznal trenér Baumitu.

„Pokazili jsme si to sami lehkovážností v zakončení a nedůsledností. Kdybychom proměnili aspoň polovinu gólovek, vyhráli bychom 3:0. Bohužel mám na tom vinu i já, protože jsem poslal míč při penaltě nad břevno," postavil se k remíze čelem jablonecký krajní obránce a nejlepší střelec mužstva Filip Novák.

„Měli jsme utkání dovést ke klidnému konci. Místo toho jsme inkasovali. V tom je největší rozdíl mezi námi a Plzní a Spartou, které by si to asi pohlídaly," pokrčil rameny autor jabloneckého gólu Ján Greguš.

Hošek: Mákli jsme si na dno sil

Naopak teplický Jan Hošek jásal, jelikož svému týmu zařídil bod. „Jsem rád, že jsem po dlouhé době nastoupil v základní sestavě a ještě mužstvu pomohl gólem. Mákli jsme si všichni na dno sil, odvedli jsme kus práce a vydřeli remízu. Nalezli jsme si při standardce do brány a čekali, že míč někoho z nás trefí a odrazí se do sítě," líčíl stoper.

Trenér Petr Rada prožíval zápas emotivně jak je jeho zvykem. „Vždyť jsme nastoupili proti celku ze silné ligové trojky, to už je motivace sama o sobě. Věděli jsme, že po nepovedeném pohárovém zápase v Liberci musíme hodně věcí změnit. Řekli jsme si něco o tom, co se nesmí opakovat, a rozebrali jsme si nedostatky. Upozorňoval jsem hráče, že bez bojovnosti, ale i bez fotbalovosti nemáme proti Jablonci. Přečkali jsme penaltu hostí, což nás motivovalo, abychom zůstali pozorní. Bohužel jsme dostali i gól a dohrávali v deseti."

Tepličtí přesto nesložili zbraně. „Hráli jsme vabank a vyšlo to v poslední chvíli. Za přístup musím hráčům poděkovat. Ale ne moc, aby si nemysleli, že je všechno zapomenuté. Potýkáme se s karetními tresty a přijde další pro Vondráška za vyloučení," zachoval Rada reálný náhled.

Reklama

Související témata: