Hlavní obsah

Na Spartě mi zase budou nadávat. Ale už jsem si zvykl, beru to jako realitu, říká Limberský

Nevraživost, sprosté nadávky, pískot. Kapitán Viktorie Plzeň David Limberský očekává, že se v sobotním šlágru fotbalové Synot ligy na Letné opět stane terčem nenávisti fanoušků Sparty. „Dokud budu aktivní hráč, bude to pořád stejné. Ale zvykl jsem si, beru to jako realitu,“ říká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Plzně David Limberský.

Článek

Sparťanský národ má na reprezentačního obránce pifku od zápasu v Doosan Aréně v září 2012, kdy nafilmoval penaltu, díky níž Viktoria slavila triumf 1:0. Po utkání přidal vyjádření, že nechápe zlobu Sparty, které prý právě rozhodčí pomohli v minulosti k mistrovským titulům. Od té doby je na letenském „blacklistu". V sobotu bude nenávistné atmosféře čelit potřetí.

„Poprvé jsem nečekal, že to může být až takové hezké, překvapilo mi to. Ve druhém zápase jsem to už dokázal vytěsnit z hlavy. Dá se říct, že jsem si zvykl, beru jako realitu, že to tak bude. Nic s tím neudělám," podotýká Limberský. „Je to každého věc. Neměl jsem šťastné vyjádření, můžu si za to teoreticky sám. Takhle prostě teď vzájemně soužíváme," dodává 31letý zadák, kterému nepřátelské pokřiky zvyšují adrenalin. „Na druhou stranu nechci být přemotivovaný, je potřeba mít chladnou hlavu, abych neudělal nějaký zkrat," uvádí.

Hit jara Synot ligy nese podtitul klíčové bitvy o titul. Plzeň má náskok tří bodů, pokud vyhraje, může nechat tisknout mistrovská trika. V případě remízy se trofeji notně přiblíží, pokud však prohraje o více jak dva góly, bude mít naopak navrch Sparta. „Je to zápas o všechno. Jestli o titulu nerozhodne, tak určitě hodně napoví, jak to dopadne na konci sezóny. Oba týmy vědí, o co se hraje, podle toho to na hřišti bude vypadat. Slibuji, že do toho dáme všechno, co umíme," říká Limberský.

Nedrbou si viktoriáni hlavy, že s Mladou Boleslaví alespoň před dvěma týdny doma alespoň nezremizovali, neboť by jeli do Prahy v daleko větším klidu? Věděli by, že i v případě prohry udrží pozici lídra.

„Předtím jsme zase vyhráli devět zápasů v řadě. Byla utkání, v nichž jsme nepodali ideální výkon, ale stejně jsme vyhráli, teď se to bohužel nepodařilo. Každé ztráty litujeme, ale po každém zápase si přece můžete říct, že jste mohli udělat něco lépe. Jsme vděční, co máme."

Jak dopadne sobotní fotbalový šlágr mezi Spartou a Plzní?
Zvítězí letenský tým
37,6 %
Duel skončí nerozhodně
12,8 %
Tři body si odveze Plzeň
49,6 %
Celkem hlasovalo 10523 čtenářů.

Reklama

Související témata: