Hlavní obsah

Caramba! Španělštinu sparťani nešprtají, rozhodčímu ve šlágru nic nevytmaví

Praha
Aktualizováno

Vlastním přičiněním i díky dvěma zaváháním Plzně ještě dostali šanci, v níž už pomalu nedoufali. Fotbalisté Sparty mají ještě stále bitvu o titul ve vlastních rukou, tím spíše, že vedoucí Viktorii v sobotu hostí na Letné. Obhájcům titulu je vcelku jedno, že třaskavou bitvu bude řídit španělský rozhodčí. Podle španělských médií jím bude David Fernández Borbalán, muž z listiny FIFA. Sparťanům je jasné, že si s ním moc nepopovídají - a o to více se tedy budou moci soustředit na svůj výkon.

Foto: Profimedia.cz

Španělský sudí David Fernández Borbalán je podle španělských médií vyvoleným pro český šlágr Sparta - Plzeň.

Článek

Útočník Sparty david Lafata před zápasem s Plzní.

Sparťan Bořek Dočkal před šlágrem kola proti Plzni.

Pavel Kadeřábek o duelu s Plzní.

Trenér Sparty Ščasný před soubojem s Plzní.

Podle španělských médií bude hit české ligy rozhodovat David Fernández Borbalán, 41letý rodák z Almeríe. V pohárech na české kluby nikdy nenarazil, v říjnu 2011 však řídil zápas v Kaunasu, v němž si česká reprezentace výhrou 4:1 zajistila postup do úspěšné baráže ME 2012 s Černou Horou. V utkání nařídil tři penalty (dvě ve prospěch Bílkova týmu) a vyloučil Romana Hubníka, aktuálně stopera Plzně...

Vedení Sparty se v prohlášení trochu podivilo, zda je moudré na šlágr povolávat španělského arbitra, na něhož komise rozhodčích nemá žádnou sankční pravomoc. Dole v kabině ovšem iniciativa šéfa asociace Miroslava Pelty nevzbudila žádné pozdvižení.

„Nemám k tomu co říkat, to je otázka na komisi rozhodčích. Čekám, že to bude kvalitní zápas s korektním sudím. A to je všechno," reaguje trenér Zdeněk Ščasný.

Ale přece jen, zahraniční sudí může udat trend, na jaký nejsou hráči zvyklí. „Nechci se tím moc zabývat. Čekám samozřejmě španělský styl. Kdo sleduje jejich ligu, tak ví, jak se tam rozhoduje. Styl řízení je jedna věc, podstatné však je, aby hráči nepodlehli atmosféře a hráli tak, kam až vás rozhodčí pustí," poukazuje Ščasný.

Až na hřišti poznají španělský metr

Jeho svěřenci berou novinku s humorem. „Aspoň rozhodčímu nikdo nic neřekne, tedy já mu rozhodně nebudu umět anglicky nic vytmavit. Natož španělsky, caramba a podobně," chechtá se obránce Pavel Kadeřábek.

„Ne vážně, pro mě to asi nic neznamená. Já to stejně neovlivním. Španělskou ligu moc nesleduju, teprve se uvidí, jak přísný metr bude rozhodčí mít," dodává.

Kapitán David Lafata dokonce vítá, že mu na hřišti odpadnou vyjednávací povinnosti. „Na španělského rozhodčího nic neříkám. Je mi to úplně jedno, já se s nimi nikdy moc nebavím," usmívá se kanonýr.

Ani Bořka Dočkala nevzrušuje, že ve španělštině nijak nevyniká. „Předpokládám, že přijedou mezinárodní rozhodčí, takže se bude komunikovat anglicky, ne španělsky," poukazuje reprezentant.

Viktoria má k dobru náskok tří bodů i podzimní výhru 2:0 z prvního vzájemného duelu.

Zápas Sparta - Plzeň se hraje v sobotu od 19:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Souhlasíte s tím, aby duel Sparty s Plzní pískal španělský rozhodčí?
Ano
92,5 %
Ne
7,5 %
Celkem hlasovalo 18541 čtenářů.

Reklama

Související témata: