Hlavní obsah

Na Letné skórovali exsparťané, Plzeň je blízko titulu. Nováčci vítězili, Příbram ve formě

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty nebudou na nejočekávanější duel jara proti Plzni vzpomínat v dobrém. Své šance hráči letenského týmu v utkání 27. kola Synot ligy zahodili, střelecky se naopak prosadili na druhé straně exsparťané Jan Holenda s Romanem Hubníkem. Plzeň po výhře 2:0 míří za titulem. Sestoupit mohli oba nováčci, avšak Hradec Králové doma po šestizápasové sérii bez výhry zabral a porazil Baník Ostrava 1:0. České Budějovice se dočkaly tříbodového zisku poprvé od konce listopadu, v sobotu doma zdolaly Duklu 1:0. Stejným výsledkem zvítězily Teplice v Jihlavě. Zkušený útočník Roman Bednář zajistil dvěma góly příbramské vítězství 2:1 nad Slavií, takže Středočeši už jsou v tabulce na pátém místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva) Jan Kovařík, Roman Hubník a Aidin Mahmutovič oslavují vítězství 2:0 na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Ohlasy na sobotní šlágr Sparty s Plzní (0:2).

Plzeňští fotbalisté v kabině slavili vítězství nad Spartou.

Plzeň má šestibodový náskok na čele tabulky a už příští pondělí může před vlastními fanoušky slavit mistrovský titul, pokud si poradí s Jihlavou. Vzhledem k lepší vzájemné bilanci Západočechům postačí v posledních třech ligových zápasech tříbodový zisk.

Západočeši na Letné rozhodli trefami někdejších sparťanů Holendy a jistícím gólem Hubníka. Oba se prosadili ve druhém poločase, v úvodní pětačtyřicetiminutovce přitom měla herně navrch Sparta, její hráči Lafata s Krejčím ale neproměnili ani vyložené šance.

Budějovice a Hradec odvrátily sestup

Oba nováčci už to mají nesjpíš zpečetěné, ale ještě chvíli chtějí žít. Votroci oddálili sestup, když po šesti předchozích zápasech naplno bodovali. Odnesla to Ostrava, která naopak prodloužila sérii bez vítězství na čtyři utkání, v tabulce však má na sestupové příčky sedmibodový náskok.

Jihočeši ukončili předlouhé čekání na vítězství, které trvalo 10 zápasů! Domácí se radovali po necelé čtvrthodině hry, když Jiří Funda nadvakrát překonal brankáře Dukly Filipa Radu. Další gól už nepadl. V neúplné tabulce Budějovice ztrácí pět bodů na nesestupovou pozici Slovanu Liberec.

Příbram je pátá a příští neděli jede do Teplic

Příbram je nečekaným uchazečem o start v evropských pohárech a po sobotě má ideální pozici. Středočeši porazili po dvou trefách Romana Bednáře 2:1 Slavii, které nepomohla ani další branka kanonýra Milana Škody. Ten se osmnáctým gólem v sezóně dostal do čela tabulky střelců.

Teplice po třech zápasech naplno bodovaly, tři body z Jihlavy zajistila trefa záložníka Jakuba Hory. I žlutomodří jsou stále v boji o páté místo, na Příbram ztrácí jen dva body a svého soupeře přivítají příští neděli Na Stínadlech.

Program 27. kola:
Pátek
Slovácko - Brno 1:1
Sobota
Hradec Králové - Ostrava 1:0
Branka: 56. Trubač.
Příbram - Slavia 2:1
Branky: 25. a 90. Bednář - 17. M. Škoda.
Jihlava - Teplice 0:1
Branka: 69. Hora.
Č. Budějovice - Dukla 1:0
Branka: 15. Funda.
Sparta - Plzeň 0:2
Branky: 52. Holenda, 69. Hubník.
Neděle
13:15 Jablonec - Liberec
19:00 Bohemians - Ml. Boleslav

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava