Hlavní obsah

Vedení jsme měli udržet, měl jasno kouč Slovácka Habanec

Moravská bitva v Uherském Hradišti neměla vítěze. Fotbalisté Slovácka neudrželi v předehrávce 27. kola nejvyšší soutěže před svými fandy jednobrankové vedení. Díky kapitánovi Zbrojovky Zavadilovi, který srovnal jedenáct minut před koncem z přímého kopu na 1:1, si Brňané odvezli remízu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Libor Došek ze Slovácka (vpravo) se snaží odebrat mít Aleši Schusterovi z Brna.

Článek

„Vzhledem k průběhu zápasu za ni musíme být rádi. Mrzí mě ale, že jsme v prvním poločase za ještě bezgólového stavu nezužitkovali některý z nadějných brejků," říkal kouč Zbrojovky Václav Kotal, který pochválil nejzkušenějšího hráče svého mužstva Zavadila. „Pavel opět prokázal, že i ve vyšším věku je na něj stále obrovské spolehnutí. Když nebyli schopni vstřelit branku útočníci, musel vyrovnání zařídit on," cenil si.

Také obránce Brna Jakub Jugas litoval, že jeho tým nedovedl do úspěšného konce několik nebezpečných protiútoků. „Ještěže jsme nakonec skórovali aspoň ze standardky. Remíza v Hradišti je cenná," liboval si. Zbrojovka inkasovala jedinou branku z pokutového kopu za faul Košťála na Trávníka. „Ze hry si domácí moc šancí nevytvořili. Přitom mají kvalitní ofenzívní borce Doška, Diviše či Kerbra," měl Jugas radost, že Brňané udrželi útok Slovácka na uzdě.

Svatopluk Habanec, trenér celku z Uherského Hradiště, se po utkání netajil se smíšenými pocity. „Moc jsme toužili získat tři body a je velká škoda, že jsme si je nepřipsali. Do konce střetnutí už moc času nezbývalo, vedení jsme měli udržet," měl jasno kouč Slovácka. „Opět se ukázalo, že Pavel Zavadil je ústřední postavou Brna. Trestný kop zahrál parádně," uznal.

Habance štvala další domácí ztráta i kvůli neúnavně povzbuzujícím fanouškům. „Zasloužili si tříbodovou odměnu. Ti naši jsou skvělí vždycky, ale tentokrát se postarali o mimořádně parádní atmosféru. Přispěli k ní i příznivci Zbrojovky, zápas se hrál ve skvělé kulise," našel na utkání pozitivum.

Reklama

Související témata: