Hlavní obsah

Titul? Už jen zázrakem, teď si musíme hlídat druhé místo, má jasno Holek

Praha

Zatímco z šatny Viktorie se dlouho linul oslavný zpěv, v kabině domácích bylo po šlágru kola hrobové ticho. Fotbalisté Sparty bitvu jara nezvládli, Plzni i podruhé v sezóně 0:2 podlehli a šanci na obhajobu titulu pohřbili. Ztrácet tři kola před koncem na lídra šest bodů a mít horší bilanci ze vzájemných duelů, to je příliš. „Teď už nám pomůže jen zázrak,“ tlumočil vědomi letenské kabiny stoper Mario Holek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Jan Holenda (vlevo) a Mario Holek ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští fotbalisté v kabině slavili vítězství nad Spartou.

Byl jednou z nešťastných postav bitvy o titul. Právě přes něj padl první, vítězný gól Plzně.

„Nechal jsem se obehrát Holendou, který pak tečovanou střelou se štěstím skóroval. Míč si zpracoval také se štěstím, bohužel," líčí Mario Holek kritický moment, po němž se Plzeň uklidnila a jeho Sparta šla naopak do kolen.

„Mario situaci hrubě podcenil," nebral si servítky trenér Zdeněk Ščasný.

Titul ztratili hlavně s outsidery

O titulu je de facto rozhodnuto. „Teď už nám pomůže jen zázrak, Plzeň si titul obhájí. My se musíme soustředit na své zápasy, abychom skončili aspoň druzí," uvědomuje si reprezentační stoper, že třetí Jablonec se může v nedělním Podještědském derby přiblížit na tři body.

Teď už Letenští mohou spekulovat, kde titul ztratili. „Nemyslím si, že bychom o něj přišli až dnes. Spíš už v předešlých zápasech, které jsme nezvládli. Hlavně s papírově slabšími soupeři, třeba s Ostravou. To bychom si měli pohlídat," poukazuje Holek.

Tématem šlágru byl také španělský sudí Borbalán, který byl na český zápas jara povolán.

„Nijak jsem ho nesledoval, žádný problém podle mě nebyl. Myslím však, že utkání by stejně zvládl i český rozhodčí," říká Holek.

Reklama

Související témata: