Hlavní obsah

Po jistotě třetího místa uvažujeme i o druhém, naznačuje Pospíšil jablonecké ambice

Fotbalový záložník Martin Pospíšil si po celou sezónu drží laťku výkonnosti hodně vysoko. Je pevnou součástí základní sestavy FK Baumit Jablonec a svoje ofenzivní přednosti dovede zúročit i střelecky. Zaznamenal už sedm branek. A zamýšlí se i nad teoretickou šancí jabloneckého mužstva ohledně boje o druhé místo v ligové tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec druhé jablonecké branky záložník Martin Pospíšil (vlevo) a obránce Liberce Miloš Karišik v Podještědském derby

Článek

K vítězství fotbalistů Jablonce nad Libercem jste přispěl gólem, který znamenal konečný výsledek 2:0. Jak jste svou trefu viděl?

Myslím, že Honza Kopic trefil Karišika do zad a předpokládal jsem, že by se míč mohl odrazit. Nakonec jsem se snažil dát co největší ránu. A naštěstí to vyšlo, skóroval jsem po situaci, při níž to měl brankář soupeře asi těžké.

Proč byl výkon vašeho mužstva odlišný v obou poločasech?

V první půli tam bylo z naší strany hodně hektiky. Byli jsme málo klidní při práci s míčem. Bohužel nás to provází na jaře, že hra není zpočátku optimální. Trenér nám to připomněl a zlepšili jsme se, což stačilo podobně jako ve většině zápasů na tři body.

Vnímáte ještě šanci na druhé místo v ligové tabulce?

Teoretická možnost existuje. Sparta, která si drží druhou příčku, nám už dala hodně příležitostí tím, že v minulých zápasech občas zaváhala. My jsme je zatím nevyužili. Ale dokud tam bude naděje na druhé místo, musíme o ní uvažovat. Tím, že máme jisté třetí místo, nám nic jiného, než se pokusit dostat výš, nezbývá.

Jaké jsou propočty, abyste se opravdu dostali na druhou pozici?

Ztrácíme tři body, ale reálně čtyři, jelikož máme se Spartou horší vzájemnou bilanci. Sparta by musela dvakrát ztratit ze tří zápasů. Má natolik zkušené mužstvo, že by se jí to asi nemělo stát. Ale především hledíme na sebe a pro udržení vlastní šance chceme všechny tři zbývající zápasy vyhrát.

Nyní vás ale čeká odveta semifinále Poháru FAČR s Mladou Boleslaví.

Ano, ve středu 13. května půjdeme do utkání v dobré výchozí pozici po výhře 2:1 v Boleslavi. Věřím, že postup do finále dotáhneme a potěšíme naše fanoušky.

Reklama

Související témata: