Hlavní obsah

Až do konce... Spartě zbyl aspoň duel o druhé místo

Titul minulou porážkou ve vzájemném duelu nabídli Plzni, k obhajobě už se ani neupínají. Přesto fotbalová Sparta pro závěr sezóny vyhlásila motto Až do konce. Jde jí o udržení druhé příčky před dotírajícím Jabloncem, který tři kola před koncem ztrácí na Letenské tři body a má s nimi i horší vzájemnou bilanci. „Druhé místo je povinnost,“ ujišťuje reprezentant Lukáš Vácha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha během utkání se Slovanem.

Článek

Když Sparta prohraje se Slováckem, bude Plzeň mistrem již dnes večer a nebude muset ani čekat na svůj pondělní duel s Jihlavou. Takový scénář si ovšem na Letné nepřipouštějí.

„Musíme se soustředit, abychom všechny tři zbývající zápasy vyhráli, a uvidíme, co z toho bude. Naší povinností je zajistit si minimálně druhé místo," říká záložník Lukáš Vácha pro klubovou televizi.

Sparta večer hostí Slovácko, což je její oblíbený soupeř. Vždyť vyhrála posledních čtrnáct vzájemných ligových zápasů při skóre 32:4, naposledy se Slováckem prohrála v září 2005. Na Letné navíc Slovácko z dosavadních dvanácti zápasů získalo jediný bod za remízu 1:1 v srpnu 2004...

„Slovácko asi Spartě vyloženě sedí, když s nimi máme takovou pozitivní bilanci. Musíme ji ovšem potvrdit. Soupeř už o nic nehraje, přijede k nám uvolněný a bude si chtít zápas užít. Nečeká nás tedy nic jednoduchého," avizuje Vácha.

Pozor na brejky a Doška

„Všichni jsme si vědomi, že potřebujeme uhrát druhé místo. Musíme si dát pozor na rychlé kontry Slovácka, a pokud nastoupí Libor Došek, tak jeho doména je velká síla v pokutovém území," přidává se asistent trenéra Zdeněk Svoboda.

„Chceme navázat na výkon ze zápasu proti Plzni, kde nám chyběla pouze vstřelená branka. Kdybychom dali brzy gól, hodně by nám pomohl," přeje si Svoboda.

Zápas 28. ligového kola Sparta - Slovácko se hraje dnes od 20:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: