Hlavní obsah

Sparta rozstřílela děravou obranu Slovácka, klokani se zachránili

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty šli do pátečního utkání 28. kola Synot ligy s jasným cílem: soupeře doma porazit, aby udrželi alespoň teoretickou naději na titul a odvrátili korunovaci Plzně. Tento záměr Letenští do puntíku splnili - Slovácko rozstříleli 5:2 a pojistili si druhé místo před dotírajícím Jabloncem. Hráči Bohemians 1905 vyhráli v Brně 1:0 a před víkendem si definitivně zajistili ligovou příslušnost i v další sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata oslavuje se spoluhráči ze Sparty vstřelený gól v pátečním utkání proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Kdo pozdě přišel, hořce litoval. Během úvodních 21 minut na Letné padlo pět branek a o výsledku bylo de facto rozhodnuto. Sparta si hrála s defenzivou Slovácka jako kočka s myší a v poločase vedla 4:2, po přestávce ještě svůj náskok zvýšila.

Dvakrát se trefil útočník Václav Kadlec, čtyři přihrávky zaznamenal jiný domácí hrdina Bořek Dočkal. Kapitán Sparty David Lafata se jednou trefou dotáhl v čele tabulky střelců na slávistu Milana Škodu.

V odpoledním utkání potřebovali Bohemians 1905 v Brně k jistotě zachování prvoligové příslušnosti získat bod, nakonec vezou všechny tři po výhře 1:0, kterou jim zajistila trefa střídajícího Elvise Bratanoviče z hranice trestného území z 80. minuty. Klokani se v tabulce posunuli na osmé místo, Brno kleslo na jedenáctou příčku za Slovácko.

Fotbalová Synot liga - 28. kolo:
Brno - Bohemians 0:1
Branka: 80. Bratanovič.
Sparta - Slovácko 5:2
Branky: 21. a 52. Kadlec, 5. Kadeřábek, 11. Lafata, 18. Vácha - 14. Trávník, 42. Diviš.

Reklama

Související témata: