Hlavní obsah

Jsme zachráněni. Zápasy s Plzní a Spartou si teď užijeme, plánoval Zlámal

Brno

V prvním poločase jen s vypětím všech sil uhájili čisté konto, avšak po změně stran se výrazně zlepšili a odvezli si z Brna tři body za vítězství 1:0. Fotbalisté Bohemians 1905 si díky triumfu nad Zbrojovkou v předehrávce 28. prvoligového kola definitivně pojistili záchranu mezi elitou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Zdeněk Zlámal.

Článek

„To je skvělá zpráva. Zbývají nám ještě zápasy s Plzní a na Spartě, můžeme si je teď pořádně užít. Oba favority budeme chtít co nejvíc potrápit," plánoval brankář Pražanů Zdeněk Zlámal.

Do přestávky svůj tým skvělými zákroky několikrát podržel, zejména Vávrovi a Sýkorovi zlikvidoval vyložené šance. „Za hrdinu se rozhodně nepovažuju. Jednou klukům pomůžu já, podruhé oni mně. Utkání v Brně mi ovšem mimořádně vyšlo. Možná i díky tchánovi, který na střetnutí dorazil. Kdykoliv je v hledišti, tak se mi daří. A měl jsem i nezbytné štěstíčko," usmíval se Zlámal.

Kouči Bohemians Romanu Pivarníkovi vyšla po pauze střídání. Bratanovič i Lietava hru Pražanů oživili a Bratanovič dokonce z brejku zaznamenal vítěznou branku. „K nepovedené první půli jsme si něco v kabině řekli. Naše zlepšení bylo poté enormní. Najednou jsme byli mnohem kompaktnějším mužstvem. Čerství útočníci tomu notně napomohli. Nakonec jsme se dočkali parádního gólu. Mám obrovskou radost, že jsme střetnutí zvládli," liboval si Pivarník.

Víc kreativních hráčů, požaduje Kotal

Jeho protějšek, trenér Zbrojovky Václav Kotal, litoval neproměněných tutovek. „Po přestávce jsme už bohužel na solidní výkon z první půle nenavázali. Byli jsme za to potrestáni, Bohemka z jedné šance skórovala," štvalo ho. „Potřebovali bychom víc kreativních hráčů jako je Pavel Zavadil. Mladíci, kteří teď nastupují v základní sestavě, za ním bohužel v tomto směru dost zaostávají," postěžoval si Kotal.

Brněnský forvard Stanislav Vávra opouštěl hřiště smutný. „Mohl jsem vstřelit minimálně dva góly, vůbec jsem týmu nepomohl. Aspoň jednu branku jsem měl určitě dát. Scházelo mi zřejmě víc klidu, někdy je lepší vyřešit šanci placírkou, než se snažit míč do sítě narvat. Zápas jsem úplně pohnojil," povzdechl si Vávra.

Reklama

Související témata: