Hlavní obsah

Teplice - Příbram 1:1Dělba bodů nahrála v boji o vstupenku do pohárové Evropy Dukle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Matějů 0 : 1
51. Potočný 1 : 1
Záznam online reportáže

Dělbou bodů, která pochopitelně nahrála Mladé Boleslavi a navíc ponechala ve hře o pátou ligovou příčku i pražskou Duklu, skončil duel potencionálních adeptů na vstupenku do pohárové Evropy. Na teplických Stínadlech se v utkání 28. kola dostala po neskutečné minele domácího gólmana Grigara do hodně laciného vedení Příbram, Severočeši dokázali po půli už jen vyrovnat, protože dvakrát nastřelená tyč jim k výhře samozřejmě nepomohla. Remíza tak nakonec byla příbramským ziskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Autor prvního gólu Příbrami Aleš Matějů.

Článek

Po šesti minutách povstal příbramský kouč Tobiáš z lavičky a už se na ni neposadil. To proto, že jeho svěřenci nabídli hned v úvodu domácím víc než vyloženou šanci. Nechali totiž hlavičkovat Vachouška, a pak ještě ke všemu dopustili, aby se k vyraženému balónu dostal Krob.

Ten sice bránu minul, nicméně hostující trenér už raději zůstal poblíž lajny, aby mužstvo dirigoval. Na jeho hráče to platilo, neboť po dalších dvou minutách mohli skóre měnit oni. Zemanova střela z trestného kopu sice měla potřebnou přesnost, ale chyběla jí razance, takže Grigar míč vyrazil.

Příležitosti zrozené v samém začátku fotbalově hodně chaboučkého duelu odvíjejícího se před liduprázdnými ochozy poznamenaly celý první poločas. Půlhodiny vyrovnaný s několika závary před oběma gólmany, v závěru se ovšem přece jen nesoucí ve znamení zvýšené aktivity Teplic, z níž se ovšem nenarodila šance, natož pak vedení.

Naopak těsně před přestávkou skórovali hosté. Hodně lacino a s velkým přispěním gólmana Grigara. Ten totiž naprosto nesmyslně vyběhl daleko za balónem, který nakopl Bednář a jenž by nejspíše skončil v zámezí. A ke všemu ve chvíli, kdy celou situaci jistil obránce Krob. Dobíhající příbramský Matějů ovšem Grigara o míč obral, podél lajny se dostal až k bráně a navzdory skluzu Lüftnera síť rozvlivnil.

Teplice ovšem Grigarovu chybu odčinily hned po půli. Hora sice nejprve hlavičkoval do tyče, dvě minuty poté se už důrazný Potočný přes Zápotočného v příbramské šestnáctce prosadil a vyrovnal.

Pro domácí, jejichž výkon se po po změně stran zvedl o třídu, povel k pokračujícímu náporu. Balázs ovšem poslal idáelí příhrávku Hory jen do tyče, Potočný si pádem v šestnáctce penaltu nevymodlil, a protože i další slibné příležitosti domácí zahodili, Příbram nakonec nerozhodný výsledek uhájila.

A nekonec nemusela odvážet ze Stínadel jen bod, protože mohla v závěru rozhodnout. Pilík však pálil ve víc než nadějné příležitosti vedle, Bednář tečoval balón jen do Grigara.

Teplice - Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 51. Potočný - 45. Matějů. Rozhodčí: Jílek - Hájek, Fišer. ŽK: Ljevakovič - Suchan, Zápotočný, Matějů. Diváci: 2036,
Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Hora, Litsingi, Balász (61. Vůch) - Potočný. Trenér: P. Rada.
Příbram: Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Nitrianský (90. + 1. Tregler), Pilík, Suchan (89. Fořt), Hnaníček, Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama