Hlavní obsah

Liberec - Hradec 2:0Hradec je po pádu v Liberci ve druhé lize, Slavia ho potopila definitivně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Karišik 1 : 0
25. Šural 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Dobře věděli, že šance na záchranu není velká, v případě výhry v Liberci by však fotbalisté Hradce Králové nadále žili. Jenže u Nisy padli 0:2 a jsou ve druhé lize. Slavia totiž o hodinu později porazila Duklu, takže sestup Votroků je definitivní. Naopak Liberec díky výhře, kterou obstaraly góly Miloše Karišika a Josefa Šurala, potvrdil záchranu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Josef Šural (vlevo) z Liberce a Marek Plašil z Hradce.

Článek

Černá mračna se nad Hradcem začala stahovat v 12. minutě, kdy po rohovém kopu inkasoval z hlavy Miloše Karišika, který zůstal na malém vápně zcela nekrytý. Pro 26letého srbského obránce to byl premiérový gól v české nejvyšší soutěži, povedlo se mu to při 47. startu.

Domácí zasadili soupeři v 24. minutě druhý úder, když špičkou kopačky přeloboval ležícího gólmana Tomáše Koubka útočník Josef Šural.

Poté několikrát pálil nebezpečně Martin Frýdek, krátce před přestávkou mohl přidat svoji druhou branku Šural, jenž po brejku těsně minul. S osudem smíření Votroci brankáře Lukáše Hrošša v úvodním dějství ani jednou neohrozili.

Po změně stran to ale záhy napravili, když Hrošša protáhl hlavičkující Daniel Trubač. Od tohoto okamžiku se hosté nadechli k menšímu náporu, který vyvrcholil obrovskou šancí Aleše Čermáka, jenž sám na malém vápně hlavičkoval vedle, a ránou Trubače z 18 metrů, která „olízla" pravou tyč.

Severočeši se dostali ke slovu až v 77. minutě, Karišikovu dorážka z osmi metrů však houští těl do sítě neprolétla. Dál už byl před oběma brankami až do konce utkání klid, výsledek 2:0 zůstal. A Liberečtí mohli slavit záchranu...

28. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0 (2:0)
Branky: 11. Karišik, 25. Šural. Rozhodčí: Proske - Wilczek, O. Černý. ŽK: Karišik - P. Černý. Diváci: 3529.
Liberec: Hroššo - Sus (46. Coufal), Karišik, Pokorný, Fleišman (89. Douglas) - Soungole - Delarge, Pavelka, Frýdek - Šural - Bakoš (73. Sackey). Trenér: Vavruška.
Hradec: T. Koubek (46. Kuciak) - Holeš, Rolko, Nosek, Plašil - P. Černý - Malinský (61. Petrus), Trubač, Čermák, Halilovič (81. Schwarz) - Vaněček. Trenér: Barborík.

Reklama