Hlavní obsah

Další pán na holení, Kovařík prodloužil smlouvu v Plzni

Plzeň
Aktualizováno

Každý den teď prodlužují kontrakt s některou z opor. Po Janu Holendovi a Michalu Ďurišovi přišel na řadu také hráč čerstvě povolaný do národního týmu. Viktoria Plzeň si pojistila služby dalšího fotbalisty, který se v právě končící sezóně zasadil o zisk mistrovského titulu. S klubem ze západočeské metropole prodloužil do června 2018 smlouvu Jan Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kovařík se raduje z vyrovnávací branky proti Dukle.

Článek

Báječné jaro uzavřel třemi klíčovými událostmi. Ziskem titulu, pozvánkou do reprezentace a teď i prodloužením smlouvy.

„Honza patří v domácí soutěži mezi nejlepší hráče na své pozici, což dokazoval v průběhu celého ligového jara. Dostal se do obrovské herní pohody, táhl ofenzivu Viktorie, byl povolán do národního týmu. I v období, kdy nedostával tolik herních příležitostí, navíc prokazoval v tréninku extrémní pracovitost a poctivost," cení si Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

"Cílevědomost a smysl pro týmový úspěch jsou jeho nejlepší charakteristikou. Jsme velmi rádi, že se Honza rozhodl spojit svoji budoucnost s Viktorií na další tři roky," dodává na adresu šestadvacetiletého záložníka.

„Možnost prodloužení kontraktu v Plzni mě velmi potěšila, nebylo o čem přemýšlet. Oslavy titulu byly nádherné, nicméně věřím, že hodně úspěchů máme teprve před sebou. Budu se snažit ze všech sil, abych přispěl k cestě do evropských pohárů i úspěšnému vystupování v rámci české nejvyšší soutěže," libuje si po podpisu kontraktu Jan Kovařík.

Jeho kvality ocenil také kouč národního týmu. "Kovařík na jaře v Plzni patřil ke klíčovým hráčům, také podle statistik je hrozně důležitý v útočné fázi. Nominaci si zaslouží, může hrát levého beka i krajního záložníka, proto dostal příležitost," vysvětluje Pavel Vrba, proč plzeňský hrdina poletí k důležité kvalifikační bitvě na Island.

Reklama

Související témata: