Hlavní obsah

Šikanózní návrh, brání se Slavia a tvrdí: Působení Kusého v Edenu skončilo katastrofou

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia považuje insolvenční návrh ve sporu s bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým za šikanózní, neoprávněný a bez reálného základu. Návrh podala společnost z tichomořského souostroví Samoa a příčinou jsou vleklé spory mezi majitelem klubu Alešem Řebíčkem a Kusým. Návrh podaný Městskému soudu v Praze poukazuje i na další dluhy Slavie a na její neschopnost je splácet.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Zbyněk Kusý vtrhl do fotbalové Slavie s velkým optimismem. Teď s ní válčí...

Článek

Vzali si den na rozmyšlenou, a teď se brání. „Slavia čelí jednoznačně šikanóznímu insolvenčnímu návrhu na základě pohledávek, které nemají reálný základ a jsou podle našeho názoru neoprávněné," píše v úvodu prohlášení, jež za klub poskytl Jiří Vrba, ředitel komunikace a vnějších vztahů.

„Výsledek jedenáctiměsíčního fungování pana Kusého v čele našeho klubu skončil ekonomickou i sportovní katastrofou, s jejímiž následky se potýkáme dodnes. Vznešený insolvenční návrh na Slavii a domáhání se částky bezmála dvacet miliónů korun ukazuje, že morální vlastnosti pana Kusého jsou ještě slabší, než ty odborné," poukazuje Slavia.

Sám čelí několika řízením, píší sešívaní

Podání insolvenčního návrhu na Slavii klub vnímá jako zoufalý akt jednotlivce, který podle informací vršovických funkcionářů sám čelí několika exekučním řízením na svůj majetek.

„Žádná pohledávka z pracovního poměru pana Kusého neexistuje a žádná jiná smlouva s panem Kusým nebyla platně uzavřena.

Jako účelové vnímáme postoupení části údajné pohledávky Kusým na off shore společnost se sídlem na ostrově Samoa, aby byla uměle vytvořena tzv. mnohost věřitelů, jako podmínka podání insolvenčního návrhu," brání se Slavia s poukazem na účelovou manipulaci s fakty a daty.

Neuznávají ani nároky Nevese

Klub také zdůrazňuje, že spor okolo hráče Nevese, na nějž se insolvenční návrh rovněž odvolává, se v současné době vede na FIFA a dosud není pravomocně ukončen. „Hráčem uplatněná pohledávka je však podle našeho názoru zcela neoprávněná a navíc účelově vykonstruovaná s cílem zakrýt celou podstatu věci."

Slavia věří, že v krátké době Kusého útok odvrátí.

„Samozřejmě vnímáme, že podobně zákeřným způsobem, jakým pan Kusý zaútočil na Slavii, připravily insolvenční mafie v Česku řady firem i jednotlivců o majetek, a proto věnujeme s našimi právními zástupci případu maximální pozornost," ujišťuje Slavia.

Reklama

Související témata: