Hlavní obsah

Mistrovské Plzni nasázel Bratanovič hattrick, teď je Hráčem měsíce

Praha
Aktualizováno

Elvis Bratanovič, slovinský fotbalista Bohemians Praha 1905, byl zvolen Hráčem měsíce května. Trenérem měsíce je pak jeho nadřízený z vršovické lavičky Roman Pivarník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Elvis Bratanovič z Bohemians (vlevo) a obránce Sparty Mario Holek během utkání 30. kola Synot ligy.

Článek

Závěr sezóny mu vyšel náramně. V předposledním kole zajistil klokanům hattrickem skalp mistrovské Plzně (3:2), v dějství závěrečném pak jednou trefou vydatně přispěl také k cenné remíze 1:1 na Spartě.

"Skvělý zážitek, hattrick jsem ještě nikdy nedal. Proti mistrovi je zvláště cenný, závěr sezóny se nám celkově moc povedl," kvitoval Elvis Bratanovič, který v Ďolíčku hostoval z Teplic, kam by se po sezóně měl vrátit. Momentálně tráví dovolenou doma ve Slovinsku s rodinou.

Trofej pro Hráče měsíce už zavítala do Bosny a Hercegoviny a do Zimbabwe. Teď je tedy na řadě také Slovinsko. Bratanovič v květnovém pokračování ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) zvítězil před plzeňským Janem Holendou a sparťanem Pavlem Kadeřábkem.

Hráč měsíce května:
1. Elvis Bratanovič (Bohemians Praha 1905) 2525 hlasů
2. Jan Holenda (FC Viktoria Plzeň) 1711
3. Pavel Kadeřábek (AC Sparta Praha) 1056

Také ocenění pro Trenéra měsíce se poprvé v historii stěhuje do vršovického Ďolíčku. Po pěti marných pokusech se jím konečně stal slovenský rodák Roman Pivarník. Druhé místo obsadil Miroslav Koubek z Plzně a třetí příčka patří příbramskému Pavlu Tobiášovi.

Trenér měsíce května:
1. Roman Pivarník (Bohemians Praha 1905) 2676
2. Miroslav Koubek (FC Viktoria Plzeň) 1912
3. Pavel Tobiáš (1. FK Příbram) 952

Reklama