Hlavní obsah

Frňka prý v Baníku skončí. Trenér je na dovolené a o ničem neví

Ostrava

V Ostravě se bude zřejmě měnit trenér. Petra Frňku, pod jehož vedením se po podzimu pátý Baník propadl na 13. příčku fotbalové Synot ligy, by měl podle kuloárních informací nahradit současný trenér ostravské juniorky Radomír Korytář. Nikdo z klubu se k chystaným změnám zatím nevyjádřil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Frňka. Povede Baník i v příští sezóně?

Článek

„Jsem na dovolené a popravdě se o to nestarám. Lidé mi to sice volají, ale nikdo mi oficiálně nic neoznámil," řekl Právu Frňka, který přišel do Ostravy v zimní přestávce z druholigového Táborska. Baníku chtěl ordinovat útočný styl, ovšem to se mu nepovedlo. Baník na jaře vyhrál pouze dva zápasy, v devíti zápasech nevstřelil gól a získal pouhých jedenáct bodů. Tedy rovnou polovinu toho, s čím Ostrava ukončila podzimní část.

Korytář působil u prvního týmu Baníku už na podzim, kdy vedl mužstvo společně s Martinem Svědíkem. Ovšem vzhledem k tomu, že ani jeden z nich neměl trenérskou licenci, byl oficiálně hlavním trenérem vedoucí mužstva Tomáš Bernady. Svědík i Korytář mezitím trenérskou licenci dostudovali a při shodě okolností by mohli v příští sezóně vést týmy proti sobě. Korytář coby kouč Baníku a Svědík jako trenér Liberce.

Klub případné změny nekomentuje, na povrch ale prosakují kontakty i s dalšími trenéry. V hledáčku Baníku je prý také kouč Viktorie Žižkov Jindřich Trpišovský. Nabídku posílit manažerský tým v Baníku dostal i šéf druholigového Třince a bývalý hráč Ostravy Karel Kula. S díky ji ale odmítl.

„K vyhodnocení jarní části sezóny se vyjádříme v příštím týdnu," sdělila mluvčí Baníku Regína Jandová. Baník má zahájit letní přípravu na novou sezónu 19. června v areálu ZŠ Z. Šoupala v Ostravě-Porubě.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice