Hlavní obsah

Křetínský: Spartě chybí víc šéf obrany než Poborský

PRAHA

Absence Karla Poborského není podle viceprezidenta Sparty Daniela Křetínského klíčovým problémem obhájce titulu. První muž letenského klubu v pondělním rozhovoru na Frekvenci 1 prohlásil, že fotbalistům Sparty chybí především šéf obrany.

Článek

Křetínský si nemyslí, že účast Poborského, kterého po sporu s bývalým trenérem Jaroslavem Hřebíkem pustil do Českých Budějovic, by nějak výrazně ovlivnila prohrané derby se Slavií. "Nejvíc nám chybějí takoví obránci, jakými byli Kováč nebo Hübschman," řekl Křetínský. Nicméně připustil, že se už na začátku prosince k otázce návratu bývalého kapitána vrátí. V lednu by pak chtěl na Letnou přivést tři nové hráče pro základní sestavu.

Odmítl, že by po nedělním debaklu, vedení klubu vynášelo nějaké tresty. "Ale jednu věc musíme ze Sparty vymýtit. To je alibistický přístup hráčů, kteří často hledají chybu všude jinde, jen ne v sobě," řekl viceprezident klubu.

Za svůj neúspěch považuje to, že se nepodařilo zvýšit návštěvy diváků na zápasech Sparty. Připustil, že se také nedaří komunikace s ultras. "Dokonce jsme museli vůči nim zvolit tvrdší postup," řekl Křetínský. To se podle jeho slov může projevit v zákazech vstupu na stadion a v budoucnu i v trestně-právní odpovědnosti, protože Sparta prý bude iniciovat změny v legislativě.

I přes zjevné neúspěchy je Křetínský přesvědčen, že Sparta byla pro společnost J&T, kterou zastupuje, výhodnou investicí. "Minulá sezona pro nás skončila čistým ziskem 30 miliónů korun," prozradil Křetínský. Nezdar v Lize mistrů se prý v hospodaření klubu nijak zásadně neprojeví. "Prémie za získané body se z velké části rozdělují mezi hráče, takže klub zatím přišel asi jen o deset miliónů korun," řekl Křetínský Frekvenci 1.

Reklama

Související témata: