Hlavní obsah

Plzeň zahájila přípravu zatím bez reprezentantů

Plzeň

Fotbalisté Plzně dnes zahájili přípravu na novou sezónu, ale zatím bez klíčových opor. Čeští a slovenští reprezentanti se totiž vzhledem k povinnostem u národních týmů mohou zapojit až o týden později. Trenér Miroslav Koubek naopak uvítal nové posily Tomáše Kučeru z Jihlavy, Egona Vůcha z Teplic a Aleše Matějů z Příbrami. Čtvrtá z posil Jan Suchan zůstává na hostování v Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Článek

V úvodním dnu přípravy tak chyběli Matúš Kozáčik, Václav Procházka, David Limberský, Daniel Kolář, Jan Kovařík, Patrik Hrošovský, Jan Baránek či Václav Pilař. Kapitán Pavel Horváth ukončil kariéru, Roman Hubník léčí zranění a Jan Chramosta se vrátil z hostování do Mladé Boleslavi. Trenér Koubek tak musel tým doplnit o hráče juniorky.

Do přípravy ligového mistra se zapojí Aleš Matějů, druhý z dvojice příbramských mladíků Jan Suchan odchází na hostování do míst, kde fotbalově vyrostl.

Rozený levý obránce Matějů může hrát, například jako v posledním ligovém utkání v sezóně 2014/2015, i na pravé straně obranné řady. „Aleš dostane v přípravě stejnou šanci jako ostatní hráči a je jen na něm, jak se o svou příležitost popere. Rozhodně v něm vidíme hráče s velkou perspektivou," říká Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Devatenáctiletý záložník Suchan se bude na startu přípravy hlásit v Příbrami. „Vzhledem k vysoké konkurenci v záložní řadě Viktorie zvýšené aktuálním příchodem Tomáše Kučery z Jihlavy jsme se po vzájemné dohodě s hráčem rozhodli pro formu hostování v jiném prvoligovém klubu. Věřím, že v Příbrami bude mít Jan Suchan ideální podmínky k dalšímu fotbalovému rozvoji. Jeho výkony budeme pečlivě sledovat," uzavírá Šádek.

První utkání sehrají plzeňští fotbalisté v sobotu s mistrem krajského přeboru SK ZČE Plzeň. Následně se v pondělí připojí zbytek týmu, naplánovány jsou také zápasy s Ambergem a Sokolovem a 1. července Viktoria odjede na soustředění do Rakouska, kde se utká se Stuttgartem, Kazaní či Lokomotivem Moskva a Dynamem Kyjev. Do sezóny vstoupí Plzeň 18. července Superpohárem se Slovanem Liberec.

Reklama

Související témata: