Hlavní obsah

Uhrin přebírá Slavii. V Edenu končí nejen Beránek, ale také Kisel

Aktualizováno

Eden zasáhly velké změny. Fotbalisté Slavie zahájí letní přípravu pod taktovkou nového trenéra Dušana Uhrina mladšího, který v pondělí podepsal s klubem smlouvu. V ten samý den také klub ukončil po vzájemné dohodě spolupráci s trenérem Miroslavem Beránkem a sportovním ředitelem Karolem Kiselem. Beránek však o svém vyhazovu věděl již od konce ligové sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dušan Uhrin, nový trenér Slavie.

Článek

Již ve středu zahájí sešívaní v tréninkovém areálu v Horních Počernicích letní přípravu. Do nové sezóny vstoupí s novým trenérem.

„Nabídku jsem dostal zhruba před týdnem. Věděl jsem, že ji chci přijmout, ale musel jsem si také ověřit, jak vůbec Slavia v tuto chvíli funguje a co chce vedení klubu dokázat v příští sezóně," avizuje Dušan Uhrin mladší pro klubový web.

Eden pro něj přitom není neznámým prostředím. „Už jsem tady podruhé, Slavia pro mě není nic úplně nového. Dělal jsem sportovního ředitele mládeže a také asistenta Karlovi Jarolímovi a Josefu Pešicemu," poukazuje nový slávistický kouč.

Karol Kisel přešel do funkce ředitele hned poté, co ve Slavii ukončil kariéru a odložil kapitánskou pásku. Měl na starosti také mládež. Teď končí. Klub jednal s Ivanem Horníkem, manažer z Viktorie Žižkov však podle zákulisních informací nabídku z Edenu odmítl.

Zajímavou posilou by mohl být útočník Milan Baroš. Internacionál skončil v ostravském Baníku, žije v Praze a o jeho možném příchodu do Slavie se spekuluje.

Uhrin bere velkou výzvu

Sešívaní prožívají bídné sezóny. Uhrinův předchůdce Miroslav Beránek dovedl mužstvo nakonec jen na 11. příčku ligové tabulky.

„Samozřejmě je to pro mě výzva, protože Slavia má historicky velice dobré jméno. Pevně věřím, že se nám podaří stabilizovat dlouhoběji herní projev, bylo bych rád, kdybychom neměli takové výkyvy ve výkonech," přeje si Uhrin. „Teď nechci nic slibovat, je to pro mě úplně čerstvá záležitost, v následující době se určitě vyjádřím k hodně věcem."

Sedmačtyřicetiletý Uhrin v Česku naposledy působil v Plzni, kde nenaplnil očekávání šéfů klubu a loni v srpnu skončil. Po angažmá ve Viktorii vedl ještě běloruské Dinamo Minsk.

V české lize působil syn kouče vicemistrů Evropy z roku 1996 také ve vršovických Bohemians a v Mladé Boleslavi, v zahraničí trénoval ještě rumunské kluby Temešvár a Kluž, kyperský AEL Limassol a Dinamo Tbilisi.

Co si myslíte o kroku Slavie s novým trenérem?
Je to špatný krok, měl zůstat Beránek
41,2 %
Beránek měl skončit, ale přijít měl jiný trenér
12,2 %
Je to dobře, Uhrin Slavii pozvedne
46,6 %
Celkem hlasovalo 4815 čtenářů.

Reklama

Související témata: