Hlavní obsah

Věřím, že dostanu šanci, říká Tecl po odchodu z Plzně do Jablonce

Jablonec

Po rozpačitém jaru v Plzni vzhlíží fotbalový útočník Stanislav Tecl s nadějemi k novému angažmá v Jablonci. Mistrovský celek vyměnil za další ambiciózní klub, který by rád zaútočil na nejvyšší mety. „Mám za sebou hodně těžké období, hlavně psychicky. Ale doufám, že v Jablonci dostanu šanci,“ shrnul Tecl svoje první pocity po změně ligového dresu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Stanislav Tecl, nová posila Jablonce.

Článek

Můžete se nejprve ohlédnout za posledním půlrokem v Plzni?

V zimní přípravě jsem odehrál možná jen dva poločasy v útoku, jinak jsem nastupoval v záloze. A už jsem trochu věděl, že to nebude to pravé ořechové. Člověk tak nějak vycítí, jestli s ním trenér počítá nebo ne. Kouč mě sice uklidňoval, že dostanu šanci, ale bohužel jsem ji nedostal ani ve zbytku sezóny po zisku titulu.

Jak jste prožíval období bez ostrého a soutěžního zápasu?

Bylo těžké jen celý týden trénovat, a když má přijít vrchol, tak si hráč uvědomí, že jeho se to netýká. Je to složité. Hořkost neprožívám, ale spíš mě to mrzí z toho důvodu, že si myslím, že jsem měl mužstvu co dát. A domníval jsem se, že v některých zápasech bych tomu mohl pomoci.

Užil jste si přesto oslavy titulu?

Ano, ale asi ne takovým způsobem jako hráči, kteří odehráli všechna utkání. Pro ně to asi bylo intenzivnější.

Kdy a kde se zlomila vaše pozice v kádru?

Ovlivnil to příchod Mahmuta, tedy Mahmutoviče. Postupně bylo jasné, že se trenér rozhodl pro něj. Uznávám, že se Mahmutovičovi povedla příprava. Proti tomu nemůže člověk nic říci. Dál jsem ale makal a trénoval.

Nejúspěšnější pro vás tedy byla dřívější sezóna 2013/2014.

Trenér říkal, že by si přál dvacetigólového střelce. Já jsem dal dvanáct branek a Tomáš Wágner osm. Takže dohromady jsme tenhle úkol splnili (úsměv).

V návaznosti na váš odchod z Plzně se stěhoval z Jablonce opačným směrem záložník Jan Kopic. Oba jste působili v Jihlavě a dobře se znáte. Jak vnímáte Kopicův posun v kariéře?

Nijak mě to nepřekvapuje. Honza byl hodně talentovaným hráčem, má fotbal v sobě. Je z fotbalové rodiny, když hrál i jeho bratr a byl dobrým stoperem. Škoda, že mu progres překazilo zranění. Ale zpátky k Honzovi Kopicovi dodám, že jsem věřil, že to dotáhne daleko.

Plzeňský kádr máte dobře zmapovaný. Kdo může být Kopicovým příchodem ohrožený?

Jestliže je Kopic pravým záložníkem, tak je to největší tlak na pravého záložníka, tedy nejvíc v ohrožení je Milan Petržela.

Co očekáváte od svého působení v Jablonci?

Konkurence je všude a nikde vám neřeknou, že když vás kupují, tak budete hrát třicet zápasů za sezónu. Doufám, že dostanu šanci. Začínáme nastejno a přál bych si, aby to fungovalo jako v Plzni za pana Vrby a pana Uhrina mladšího, kdy jsme hráli společně s Tomášem Wagnerem. Každý jsme jiným typem útočníka a mohli bychom si i v Jablonci vyhovět.

Jaké může mít Jablonec plány?

Zapojit se do boje o titul. I proto jsem se rozhodl pro Jablonec. Hrát nahoře je něco jiného, než střed tabulky a v klidu to tam odkopat. Bojovat o špici je spojeno i se stresem a tlakem na hráče, ale těším se na to. Každý tým s ambicemi potřebuje mít tři útočníky. Kdyby se mnou nepřišel Wagi, tedy Wágner, přišel by někdo jiný. Ale nemusí těch útočníků být pět (úsměv).

Reklama

Související témata: