Hlavní obsah

Wágner se vyplácí, vystřílel Jablonci první trofej

Čelákovice

Když jablonecký šéf Miroslav Pelta získal z Plzně útočníky Tomáše Wágnera a Stanislava Tecla, liboval si, že má k dispozici hotové fotbalisty, z nichž pouze druhého jmenovaného je třeba oživit. Trenér Jaroslav Šilhavý je stejného názoru. Pětadvacetiletý příbramský odchovanec Wágner, který za poslední tři roky oblékl dres čtvrtého klubu, je po prvním týdnu rovněž spokojený. „Pochopitelně potřebujeme nějaký čas na sehrání s novými spoluhráči. Se Standou jsme každý typově jiný. Myslím si, že nebude nejmenší problém, abychom v útoku nastupovali spolu,“ míní Wágner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecká posila Tomáš Wágner (uprostřed) oslavuje gól proti Slovanu Bratislava.

Článek

Už v sobotu na turnaji o Ministerský pohár v Čelákovicích oba ukázali, že budou pro ambiciózní Jablonec přínosem. Ve finále prohrávali Severočeši se Slovanem Bratislava už 0:2. Wágner dvěma góly a Tecl jedním však zápas otočili a získali pro svůj nový klub první trofej v sezóně. Nijak velkou, ale povzbudivou.

„Vím, že se ode mě čeká v Jablonci co nejvíc gólů. Nějaký velký tlak si ale nepřipouštím. Udělám všechno proto, abych důvěru nezklamal. Jsme na začátku přípravy a s novými spoluhráči se musím v první řadě dobře sehrát. V Čelákovicích to byl řekněme první krok. Zatím to není plně podle našich představ. Musíme se dobře se připravit na náročnou sezónu. I když přípravné období není dlouhé, mám dost času, abych se blíž seznámil s novými spoluhráči. První dojmy jsou výborné, parta je dobrá a konkurence větší než v Boleslavi. To mi vyhovuje. Zatím jsem toho moc neodehrál, to hlavní by mělo přijít na soustředění v Rakousku," nabídl Wágner svoji představu o nejbližších dvou týdnech.

Konečně se usadit

V minulé ligové sezóně nastřílel za Mladou Boleslav deset gólů. Jak ale přiznal, do Jablonce šel rád. „V Mladé Boleslavi to určitě nebylo špatné, ale Jablonec je o něco výš. Věřím, že to tu bude ještě lepší. Zatím se cítím v mužstvu skvěle, podmínky máme výborné, ale samozřejmě za ně chce vedení klubu výsledky. Od toho jsme tady. Z Plzně jsem byl zvyklý hrát o titul, tady je to podobné," zdůraznil.

Přiznal také, že už má vandrování dost a rád by se fotbalově usadil. Jablonec k tomu vidí jako ideální příležitost. „Když jsem se vracel z Plzně na hostování do Příbrami, nebral jsem to ani jako změnu, všechny jsem tam znal, jsem odtamtud. Opravdovou změnou bylo hostování do Mladé Boleslavi v minulé sezóně, ale dal jsem deset gólů v lize, což není špatné. Teď jsem přestoupil do Jablonce a doufám, že tu nějaký čas vydržím, což předpokládá, že budu zase dávat góly. Hlavně v soutěžních zápasech. Věřím, že se chytím, už se potřebuji usadit," řekl.

Rád by tu už na začátku sezóny využil i zkušenosti z Ligy mistrů, které získal v Plzni. „Jablonec má velké ambice a já bych ty zkušenosti chtěl prodat co nejlépe, i když jich až tak moc nemám. Věřím, že se mi to podaří a pomohu svými góly k postupu do skupiny Evropské ligy, i když nás čekají hodně těžcí soupeři," pravil a nad dotazem, jestli bere Jablonec i jako odrazový můstek do zahraničí, zakroutil hlavou. „To se díváme až moc dopředu. Tak daleko nepřemýšlím. V první řadě se musím chytit, hrát pravidelně, dávat góly a pak mohu o něčem takovém přemýšlet," zdůraznil Wágner.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava